26 septembrie 2009

7th Period is a Secret

Publicat de Tsume la 11:59

Titlu:7th Period is a Secret
Manga-ka:Chiba Kozue
Volume:1 volum (Complet scanlat)
Gen: romance, shoujo, school life

Poveste:Shun obisnuia sa fie o fata tacuta si retrasa, aproape antisociala, dar cand se transfera la o alta scoala devine mult mai deschisa si prietenoasa.Incercand sa se integreze si sa isi faca prieteni, ea zambeste si pare bine dispusa, dar adevarul este ca inautrul ei, se simte foarte singura, deoarece nu acestea sunt sentimentele ei adevarate, si inima ei devine din ce in ce mai grea pe zi ce trece.Insa... dupa 2 zile de absenta din cauza unei raceli, ea il remarca pe noul profesor, care arata mai mult a elev decat profesor *laughs* si anume Jun Koshiba, sau cum ii mai spuneau elevii, Jun-sensei.

Dar se pare ca Jun-sensei, reuseste sa o inteleaga mai bine decat colegii ei si asa-zisi ei prieteni, fiind prima persoana in fata careia a reusit sa planga dupa mult timp.Jun ii promite ca v-a fi prietenul ei, si cei doi devin din ce in ce mai apropiati, in timpul unei excursii scolare, Shun ii marturisteste sentimentele ei lui Jun-sensei, dar se pare ca lucrurile nu merg asa, iar Shun devine din nou asa cum a fost la fosta ei scoala, dar oare prietenii ei si Jun-sensei stiu cum se simte ea acum...? ramane de vazut.

Povestea acestui manga, e cat se poate de simplista si usor de digerat, seamana intr-un fel cu Dramatic Love Album un oneshot cu o poveste similara, se vrea sa fie dramatic, pe fondul unei relatii ''elevaXprofesor'', personajele sunt tipice pentru genul shoujo, insa sunt cute si tocmai pentru ca manga-ul nu este complex, nu au timp sa te duca la exasperare, cum ar fi riscul intr-un manga mai lung, dar pentru ca sunt doar 3 capitole trantite in fata, background-ul lui Jun e un msiter, doar Shun are un trecut notabil.Relatia lor din punct de vedere al cititorului, pare mai mult a relatie de prietenie decat a relatie de dragoste, desi la final dragostea e in floare *laughs*, dupa cum am mai spus, tare greu mi l-am imaginat pe Jun ca fiind profesor.

Intr-un fel, povestea se concentreaza pe zicala ''Nu iti poti ascunde sufletul dupa o masca'', si pe faptul ca cei dragi te cunosc... cu bune, cu rele.Nu este deloc un manga cu o poveste complicata, e genul de manga pe care il citesti cand ai chef de o pauza de cafea.E scurt si la obiect, deranjant intr-un fel, insa relaxant prin faptul ca nu se lungeste pana la dracu-n praznic, asa cum au obiceiul unele shoujo-uri bazate pe dragostea profesor-eleva, e mai childish ca majoritatea dintre lucrarile lui Chiba Kozue, si asta il face deosebit.

Grafica:Arta e foarte shoujo-ish... cu toate astea e placuta ochiului, contine multe elemente de decor, pentru ca se incearca sa fie cat mai draguta in materie de grafica, din moment ce well... in manga-urile lui Chiba Kozue, grafica e jumatate din manga.Coperta e draguta, contine si ceva artwork-uri foarte dragute deasemenea.Jun e un bishie, nu e unul ultra mega sexy, insa e un bishie, ca sa o citez pe Hachiko ''un bishie in devenire'' *laughs*. o
Cateodata personajele arata ca niste copii, insa cred ca v-ati obisnuit cu asta de la 24 Colors - Hatsukoi no Palette .Ochii personajelor sunt mari, parul e chifulit cateodata, uniformele sunt dragute, contin un pluover si o fusta.

Impresii generale: 7th Period is a Secret, a fost un manga care mi-a prins bine dupa o zi obositoare, e relaxant si enjoyable, ca mai toate manga-urile lui Kozue-senpai, cu toate astea, povestea cere mai mai mult, si autoarea a ales un final care iti da impresie ca s-a oprit undeva pe la mijlocul povestii.E intr-un fel cam superficial... as fi vrut sa fie acolo... vreo 12-13 capitole, nu de alta insa in ultima vreme parca gusturile mele nu se mai multumesc cu manga-urile foarte scurte cum a fost acesta, si totusi mi-a placut, e bun dupa o zi nasoala la serviciu, un lucru care mi-a placut la Jun a fost faptul ca a tratat relatia lor foarte matur, desi la prima vedera nu ai zice, dar el defapt nu a pornit cu atitudinea de profesor playboy inainte, si asta mi-a placut mult.

Nota:7/10 nu e nimic special, insa e o alegere buna daca ai chef de ceva usor.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu