3 octombrie 2009

Koi, Hirari

Publicat de Tsume la 08:12
Titlu:Koi, Hirari
Manga-ka:Mitsuki Miko
Volume: 2 volume (Complet scanlat)
Gen: drama, romance, school life, shoujo

Poveste:Familia lui Sumire, o adolescenta care nu iese cu nimic in evidenta, se muta in orasul unde parintiii ei s-au cunoscut si indragostit.Mama lui Sumire ii spune ca ar fi timpul sa isi gaseasca un iubit, dar ea se arata cam indiferenta fata de acest aspect.In ziua in care se muta, ea decide sa se plimbe prin imprejurimi, cu toate ca era o zi plina de zapada.La un momemnt dat vede o persoana cazuta in zapada, Sumire se apropie si observa ca era un tanar, care arata foarte bine, se trezeste din zapda.Sumire afla ca Kazuki vroia defapt sa fuga de acasa, din cauza unei neintelegeri cu tatal lui.Dar nu este singurul lucru pe care ea il afla, se pare ca Kazuki facea parte din celebra familie Miyamoto, unda dintre cele mai mari scoli de dans traditional japonez, si ca Kazuki era foarte priceput la acest dans.

Sumire afla deasemenea ca Kazuki e un elev la liceul ei, foarte popular printre fete dealtfel.Aici o intalneste pe Umeko, o tanara foarte frumoasa, care se pare ca e indragostita de fratele mai mare a lui Kazuki, si anume Haruka.Tatal lui Kazuki e nemultumit de acesta, pentru ca in comparatie cu Haruka, el este o fire mai rebela.Sumire se indragosteste de Kazuki, insa se pare ca familia lui are alte planuri cu el.Din moment ce vor sa isi extinda scoala de dans, tatal lui Kazuki il logodeste cu fiica propietarului unei alte scoli de dans... oare Sumire are vreo sansa impotriva acestei fete?oare Kazuki o va alege pe ea?

Trebuie sa mentionez in primul rand, ca acest manga se bucura de o oarecare popularitate, [mica ce-i drept] de cand cu top 10 pe manga fox.Povestea e plina ochi de clisee, de la cum incepe pana la cum se termina, avem niste personaje destul de promitatoare, niste confliecte emotionale destul de bine plasate, pana la momentul cand autoarea se decide sa scurteze manga-ul, si sa il transforme intr-o malformatie dintre Backstage Prince si Kiss/Hug tin sa mentionez ca Miko-sensei nu e vreo Mistuki Kako, daca la aste va gandeati.Autoarea introduce lumea dansului traditional japonez in manga, avem parte de un triunghi amoros, de gelozie intre frati, si daca nu am insel si de ceva momente smutty...?maybe its just my imagination, tough.

Personajele sunt tipice, Sumire e proasta si buna la suflet, asa cum sunt mai toate protagonistele shoujo, Kazuki e prince charming, care rupe inimioara fetiscanelor, marele dansator.Haruka, e un personaj care are potential, numai ca Mitsuki Miko tine atat de mult sa il transforme intr-un personaj ''malefic'' incat isi pierde din farmec.Singura care scoate ceva bun in evidenta este Umeko, dar care din pacate e si ea prea prost exploatata.Ah... si tin sa mentionez si presupusa logodinca a lui Kazuki, care e una din ''surorile vitrege'' din ''Cindirella'' in varianta manga, pana si Ha-Eun din I Accept You in toata mediocritatea ei, e mai normala decat muierea asta.

Grafica:Recunosc ca partea de grafica da bine la ochi, e shoujo-ish, dar frumoasa si indetailata, scenele de dans sunt superbe, deasemenea e plin de kimono-uri, doar vorbim de un manga despre traditia japoneza... right?avem parte de bishies, si anume de Kazuki si Haruka.Si Umeko care arata intradevar cuceritoare, ochii personajelor, sunt mari si incarcati, sunt prezentate o gramada de cadre cu ciresi infloriti.Copertile sunt foarte greu de gasit, si pe alea care le gasesti ori sunt de proasta calitate, ori sunt prea mici.

Dar recunosc ca imi place coperta din volumul al doilea.Apoi avem parte de niste artwork-uri bine realizate, un adevarat balsam pentru ochi.All in all, arta nu e deosebita, insa e frumoasa, se pare ca acest manga face parte din categoria manga-urilor cu jumatate poveste, jumatate artwork.

Impresii generale:Nu stiu de ce mi-am pierdut vremea cu Koi, Hirari, don't get me rong... povestea are ceva potential, si apoi este ''maltratata'' de catre autoare in cel mai cliseic mod posibil.Adica avem o fata, care e nici prea prea, nici foarte foarte, avem un tip care e tare sexos.Cei doi se indragostesc, dar sortii le stau impotriva, si in final povestea lor de dragoste e posibila 100%, apoi se melodratizeaza inutil.Si vrea sa fie dramatica, cand colo ajunge sa fie doar o gluma proasta.Apoi relatia lui Kazuki cu logodnica aia a lui in trecut... ceva mai lame de atat nu putea sa gaseasca manga-ka-ul?dar nuuuuu se pare ca madama asta vrea cu tot dinadinsul sa ne arunce intr-o poveste perfecta de dragoste.

Apoi as fi vrut sa vad o dezvoltare a relatiei lui Haruka si Umeko, dar nu am vazut decat o lupta intre doi frati, care se termina cu victoria lui Kazuki of course.Si finalul manga-ului... care se termina cu sex, da tre sa recunosc, ca m-a miscat profund... atat de profund incat mi-a venit sa dau cu ceva in ecran si sa imi nenorocesc bunatatea de Samsung degeaba *laughs*.

Nota:5.50/10 slab... foarte slab.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu