30 august 2009

Kiss/Hug

Publicat de Tsume la 10:26


Titlu:Kiss/Hug
Manga-ka:Mitsuki Kako
Volume:3 volume (Complet scanlat)
Gen:drama, romance, shoujo, school life

Poveste:In noaptea festivalului Tanabata, Yukino intalneste un tanar, care pe langa faptul ca arata foarte bine, nu intelegea o iota din ce spunea (el vorbind engleza) tipul o salveaza dintr-o situatie nu tocmai placuta, si incepe sa vorbeasca cu ea in japoneza.Yukino afla ca numele lui era Ryuu, si se pare ca acest Ryuu manifesta sentimente de atractie fata de ea, din moment ce nu stia incotro sa o ia, Yukino decide sa il duca acasa la ea, ii ofera o harta si pleaca, doar ca surpriza... adoua zi la scoala, noul elev transferat era chiar Ryuu.

Yukino afla ca Ryuu e defapt un om de afaceri, jumatate japonez, jumatate englez, mostenitiorul unui imperiu financiar, si ca se afla in japonia pentru ca ultima dorinta a mamei lui moarte, era sa faca liceul in Japonia, Ryuu o considera atat de draguta pe Yukino, incat se indragosteste instantaneu de ea, si ea la fel...

Cei doi ajung sa locuiasca impreuna, in timp ce il gazduia la ea pe Ryuu, (si bineinteles mama ei, nu a avut nimic de comentat, pentru ca se numara printre acele mame care sunt pe post de ''petitoare'' *laughs*) este inceputul unei relatii de dragoste intre cei doi, cu muulte saruturi... si de ce nu, si lacrimi.

Ca orice manga de-a lui Mitsuki Kako, intreaga poveste, de la inceput pana la sfarsit e un cliseu, insa pe cat de cliseic ar parea acest manga, pe atat de light si placut de citit este, storyline-ul e defapt o relatare a primilor pasi de dragoste a lui Yukino, incet, incet... ea ajunge sa il cunoasca pe Ryuu, si sa constientizeze in ce lume se afla el, incepe sa isi intensifice sentimentele fata de el din ce in ce mai mult.Personajele sunt tipice pentru genul shoujo, ea naiva si inocenta, el carismatic si atragator, Ryuu emana un aer de mister, si trecutul lui este dezvaluit pe bucatele, deci nu veti avea parte de relatari indetailate ale trecutului lui, insa e mai bine decat nimic.

Povestea nu se complica cu melodrame inutile, nu voi triunghiuri amoroase, nu tu telenovelizare enervanta, totul e cat se poate de curat si usor, chiar daca Yukino si Ryuu isi au ''micile conflicte'' si le rezolva usor, e o atmosfera foarte happy dappy in manga, nu stiu de ce acest manga mi sa parut un fel de Kare First Love  in varianta mai usoara, pentru ca si in Kiss/Hug apare problema, ''Hai sa o facem ca sa ne putem iubii in continuare'' doar ca nu se crizeaza nimeni, nu e privita ca o problema de proportii uriase, cum era privita in KFL, si asta e bineinteles un avantaj fata de alte povesti apartinand genului shoujo.

Grafica:Hmm... e uber cute, nu e indetailata, dar cu siguranta e un balsam bun pentru ochi, Ryuu e un bishie dupa care salivezi, ochii personajelor sunt in stil eyes-candy, chiar daca uneori arta tinde sa fie dezordonata, un lucru care ma deranjat este ca ca Mitsuki Kako nu stie deloc sa lucreze ''curat'' in sensul ca nu se dezcurca prea bine la simetrie, si fetele personajelor par uriase si plate in plan apropiat, dar cu toate astea sunt niste kissing parts incantatoare in manga-ul asta (se pare ca titlul e predestinat) artwork-urile sunt deasemenea foarte frumoase.

In materie de elemente de decor, o sa aveti parte de flori, de cele mai multe ori albe...ma rog, florile joaca un rol in manga, insa se nimeresc foarte bine cu atmosfera, Ryuu schimba doua freze *laughs*  cea dezordonata si ciufulita, si cea cu parul dat pe spate, I must say... arata cuceritor cu ambele freze, uniformele scolare sunt comune, in sailor stile.

Impresii generale:Povestea nu e in nici un caz geniala, dar cu siguranta mi-a placut felul in care era dezvaluita dragostea lor, pur si simplu manga-ul asta are o atmosfera care iti incalzeste inima, e adorabil, finalul e happy ending... si poate ca acest lucru ma cam enervat putin, ar fi fost mai interesant daca Yukino s-ar fi decis sa se casatoreasca cu Sei, si sa il pastreze in gand pe Ryuu.

Asa cum a fost in cazul lui Tsuki no Waltz, un alt manga de-a autoarei, insa nuuuu... a trebuit sa iasa cu happy ending... witch kinda sucks... dar asta e.Insa ma bucur ca nu a trebuit sa imi macin nervii cu triunghiuri amoroase si prosteli de genul asta, imi plac povestile complicate de dragoste, dar de la o vreme o pauza de la asa ceva imi prinde bine.

Deci mi-a placut manga-ul, e o poveste de dragoste relaxanta, light, usor de citit si totusi care iti da la final un warm feeling, si o doza de profunzime, desi il recomand numai fanilor shoujo, eu zic ca merita cat de cat, so give it a try.

Nota:8/1o daca esti fan shoujo si vrei ceva usor de citit, Kiss/Hug e o alegere buna.              

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu