29 septembrie 2009

NANA

Publicat de Megara la 13:32


Titlu:NANA
Manga-ka:Ai Yazawa
Capitole:84
Volume:21(ongoing)
Gen: Comedy, drama, mature, romance, shoujo, tragedy, slice of life

Poveste: NANA incepe cu un capitol special, capitolul 00 in care sunt prezentate povestile de viata a lui Nana Komatsu si Nana Osaki. Sa incepem cu Nana Komatsu(careia o sa ii spunem Hachi sau Hachiko-vedeti de unde vine numele meu?). Povestea ei incepe in ultimul an de liceu, cand se desparte de iubitul ei. Asa se face ca, Hachi incepe sa insiruie tipii de care a fost indragostia: proful de desen, tipul de la inchirieri de casete video, bucatarul, baitul cu pizza si... domnul Asano, barbatul casatorit care i-a provocat cea mai dureroasa amintire de pana atunci. Dupa liceu, se inscrie la o scoala de arta inpreuna cu cea mai bun aprietena a ei, Junko, unde ii intalneste pe Shouji si pe Kyousuke. Si, desi arata amandoi foarte bine, Hachi isi propune sa ramana doar prietena cu cei doi. Jun... nu promite nimic, iar in scurt timp(foaaaaaaaarte suuurt) incepe sa iasa cu Kyousuke. Dupa multe dezamagiri, tradari, dezvaluiri, mistere si bla, bla, Hachi si Shouji ajung sa fie impreuna. Insa... Shouji pleaca la facultate in Tokyo, in timp ce Hachi strange bani pana va reusi sa ajunga si ea in Tokyo.

Nana Osaki, spre deosebire de Hachi, a crescut intr-un mediu nu tocmai placut. Nu isi cunoaste parintii, nu stie unde s-a nascut, dar de la 4 ani a fost crescuta de bunica ei. Partea ei de capitol incepe cu "Good evening! We're BLAST!". Nana(ei o sa ii spunem pe nume) e solista in trupa Blast, unde canta alaturi de Ren, Nobu si Yasu. Nimic anormal, o trupa locala, talentata, ce vrea sa ajunga celebra. Ma rog, dupa ce sarbatoresc, Ren si Nana raman singuri in drum spre casa. Dupa 2 ani de la seara aia, Ren si Nana isi amintesc cu placere de clipele petrecute, in cada, giugiulindu-se si pupandu-se si... eh... Ma rog, bla, bla, bla, stiti ca nu imi place sa insist prea mult asupra unui subiect. Important e ca Ren a primit o oferta de la o trupa super-cunoscuta , Trapnest. Si, bineinteles, a acceptat oferta si a plecat, iar Nana ramane in urma, iar Blast se desparte.

Iar acum, ca sa vedeti cum e soarta... Hachi si Nana ajung in acelasi tren spre Tokyo, pe aceeasi canapea unde vorbesc cat timp trenul intarzie. Dupa ce coboara din tren, fiecare merge pe drumul ei, dar... din nou, soarta... ajung sa fie colege de camera(de apartament, de fapt) Si asa isi incep aventura in Tokyo. Nana isi va forma din nou trupa, iar in ceea ce riveste dragostea... veti avea parte de surprize. Cat despre Hachi... or sa fie rasturnari de situatie, triunghiuri amoroase, dragoste pasionala si... dezamagiri, drama, tragedii.

Grafica: Slavita fie-ti munca, Ai Yazawa! Ador grafica: haine, personaje, expresii faciale, par, eccesorii... avem de toate! Fiecare personaj are stilul lui, personalitatea se citeste dupa haine, minica, gesturi. Grafica e moderna, detaliata, superba, ce mai... Te iubesc, Yazawa-sempaaaaai!

Parere personala: In afra de faptul ca sunt innebunbita dupa NANA.... ce as putea sa critic? E adevarat ca devine uneori ca o telenovela si e putin cliseica, insa... pe bune, merita! E probabil cea mai lunga manga citita de mine(eu ma plictisesc repede de lalaieli, dar de NANA... nu m-am plictisit nici o clipa). Sunt lucruri dragute. Cum ar fi coincidenta de nume-Nana(sapte in japoneza-care se spune ca aduce ghinion la ei). Iar Nana Osaki o sa ii spuna lui Nana Komatsu Hachi(opt la japonezi). Or sa locuiasca la apartamentul 707. Personajul preferat... desigur, Hachi. Pe langa faptul ca toti imi spun Hachi, seman mult cu ea. Din toate punctele de veedere(nu stau acum sa va spun eu tot). Nana Osaki, de asemenea e uimitoare, are o personalitate super. Chiar daca o sa cedeze nervos uneori, sub invelisul negru e o fata... roz:))

Nota:9,70/10. asta pentru ca o cam da in telenovela uneori.

2 comentarii:

The Alexogi on 20 decembrie 2009 la 04:01 spunea...

omg..le iubesc pur si simplu leam citit pe toate_toate cartile nana:x

Lavy on 22 decembrie 2009 la 14:31 spunea...

eu nu am citit manga-ul, dar am vazut anime-ul.Adica il vad acum. 36 de episoade. Daca ar vedea Hachi (Mada)ar fi mandra >:D<

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu