4 octombrie 2009

The Bride of the Water god

Publicat de Anonim la 12:03




Title: Bride of the Water God
Maga-ka: YOON Mi-kiung
Volume: 9 [ongoing]
Capitole:66( pana acum)
Gen: Fantasy, Romance, Historical, Shoujo,Supernatural

Poveste: “Ne pare rau!”, asa incepe manhwa-ul Bride of the Water God, avand in prim plan chipul lui Soah, o adolescent incredibil de frumoasa, care spre binele satului este desemnata sa devina sotia lui Habaek, zeul apei.In lipsa ploii oamenii au hotarat ca singura solutie este aceea de a sacrifice o tanara fecioara, pentru a-l imbuna pe zeul apei, pentru ca acesta sa le trimita ploaia.Tipic, nu?
             Astfel Soah, se vede prinsa in imprejurari si nu mai are ce sa faca, desii este intr-un fel resemnata.In momentul in care barca ei este cuprinsa de ape se ineaca, insa apoi se trezeste pe o plaja.Nu orice plaja.Acum este in regatul Apei, unde pestisorii sfideaza legile fizice si plutesc…in aer.
Acolo este condusa pentru a-l cunoaste pe Zeul Apei, ea fiindu-I mireasa.In drum spre asta ea zareste un copil, un mic baietel, pe care il saluta, insa acesta o ignora.Atentia ii este atrsa de un alt personaj, un barbat,care are toate trasaturile pe care un barbat ar trebui sa le aiba.Acesta este Habaek…sau cel putin asa credea Soah cand l-a zarit prima oara.Aflam ca Habaek nu este nici mai mult nici mai putin decat baiatul obraznic care a ignorant-o pe hol, iar barbatul misterios cu parul deschis prins intr-o coada de cal este servitorul acestuia,Hooye.Da, iti intelegm dezamgirea Soah.
               Desii nu vrea sa recunoasca, lui Soah ii este dor de familia ei, insa nu poate uita ca aceasta i-a intors spatele.Insa, primeste consolare de la Mui, un tanar misterios care ii apare numai noaptea, ca un Zburator si care o farmeca.Mui nu este nimeni altul decat Habaek, dar Soah nu stie ca in timpul zilei el are forma de copil, iar in timpul noptii isi recapata adevarata forma.Colac peste pupaza, acesta mai are si un trecut amoros cu un sfarsit tragic, obiectul iubirii sale, Nakbin, fiind moarta.Iar, intre Hooye si Habaek se pare ca este un conflict ce dureaza de sute de ani, iar ranile nu s-au vindecat inca.Ce se va intampla cand Soah afla adevarata indentitate al iubirii ei, Mui?De ce este supus Habaek acestei transformari? Cum va reusi Habaek sa-si uite iubita, Nakbin? Rapunsul acestor intrebari il puteti gasi numai daca cititi Bride of the Water God.

Grafica: Grafica este primul motiv pentru care am citit aceasta manhwa.Este genial.Nu numai ca personajele arata impecabil iar hainele lor sutn complexe si au farmecul acelor vremuri trecute, insa grafica se remarca mai ales prin elementele de decor minunate si peisajele care iti taie respiratie.putem vedea diferentele emotive pe chipurile personajelor, iar personal, ador fiecare “sub-coperta” a acestei manhwa ( stiti voi aceea care apare alb negru la fiecare inceput de capitol).Acelea sutn extraordinare, de la grafica la simbolistica si asezare in pagina.

Concluzii: Bride of the water god m-a atras cel mai mult prin grafica ei.povestea este destul de intortocheata, misterel fiind la fiecare pas.La inceput manhwa pare a urmari povestea lui Soah, ins ape parcurs aceasta se va impleti, sau se vor face chiar secvente separate cu povestea celorlalte personaje.desii Soah nu poate face 2+2, realizand ciudatenia ca il vede pe Mui numai noaptea , iar pe Habaek numai ziua numai cand altcineva ii atrage atentia, ea are un suflet bun si o naivitate copilareasca.Habaek evolueaza de-a lungul povesti ajungand, ajungand la un puct in care chiar se intreaba, daca egoismul lui de a o castiga pe Soah inapoi o raneste.Povestea se bazeaza in special pe conflicte si dragoste neimpartasita, totul suprapunanuse intr-un cerc( x este indragostit de y, y de z, z de w, iar w de x).Este o manhwa care reuseste sa ma tina pe ace in fiecare capitol.

Nota: 10/10, iar asat e o premiera pentru ca eu sunt foarte pretentioasa( singurele manga-uri de zece pentru mine fiind Nana si Vampire Knight), insa grafica m-a cucerit.

1 comentarii:

ecstaticmoonlightdancer on 18 octombrie 2009 la 04:39 spunea...

este intr.adevar o manhwa geniala..
despre grafica.. no comment!

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu