28 septembrie 2009

Wild Rose

Publicat de Rachel la 14:18

Titlu: Wild Rose
Manga-ka: Yamagishi Houtuko
Volume: 1 [complet]
Capitole: 6
Gen: Fantasy, Shounen Ai, Yaoi

Povestea: In manga este prezentata povestea unui baiat, Kiri, care avea abilitatea de a deveni o bestie. Mai simplu, bestie in trup de om. Locuia cu bunica si cu fratele sau mai mic. Bunica lor ii iubea pe ambii, si obisnuia sa le povesteasca diferite intamplari, insa Kiri sustinea ca acestea nu-s decat povesti, si isi dorea sa plece in lumea larga.

Iar intr-o zi, chiar asta se hotaraste sa faca. Insa in mijlocul noptii, un barbat il gaseste in padure, si il duce la casa lui, astfel a doua zi, Kiri trazindu-se intr-un cu totul alt loc decat cel in care cazuse.
Cand il cunoaste, acel barbat, pe nume Mikhail, se dovedeste a fi un om cu un aspect fizic destul de frumos, si caruia Kiri ii spune ca-l va rasplati pentru faptul ca a avut grija de el. Iar astfel, Kiri ajunge majordon la casa lui.

De aici, porneste si atractia lor unul fata de celalalt, iar Kiri va primi sarcina de a avea grija de Camille, care se presupune a fi o ruda de-a lui Mikhail, insa nu una de sange. Cand Camille este rapit tot de catre o bestie asemeni lui Kiri, Kiri isi doreste sa se duca sa-l salveze. O bestie asemanatoare, si totusi diferita.

O sa mentionez in cap de analiza, ca NU este un yaoi in care nu gasesti altceva decat sex sex sex si iar sex. Si nu il poti numi hard, fiindca nu vezi mare lucru. [asta ca sa stea sufletul lui Tsume impacat]

Capitolul in care s-a pus accentul pe bestia din Kiri mi-a placut cel mai mult, fiindca intr-un final, am vazut si eu ceva actiune, nu vorbind numai de manga-ul acesta, ci de majoritatea manga-urilor pe care le citesc eu. Desi faza in care a aparut Mikhail a fost pra brusca, mai bine sa fi continuat batalia mai mult.


Asa simteam nevoia de mai mult fantasy in manga, nu pot sa explic de ce. Mai mult mister, mai multe lucruri ciudate... Toate acestea m-ar fi facut sa-l pot numi perfect. Mai multa actiune, sa nu fie chiar atat de simplu. As fi vrut ca personajele sa fie mai pline de mister.

Grafica: O iubesc. E adevarat, Mikhail nu este chiar atat de frumos, insa Kiri... ador felul in care este desenat. Imi plac ochii lui, si mai ales, parul. In general personajele au trasaturi fine, frumoase, si elementele de decor parca-ti incanta ochii, deseori, manga-ka-ul folosind florile pentru acest lucru.
Artwork-urile mi-au placut toate, cu exceptia unuia, iar coperta... pff... coperta... daca era desenata in alta ipostaza, ar fi fost mai bine.
In orice caz, are o grafica ce chiar mi-a placut.

Concluzii: Cum spuneam, daca ar fi fost mai misterios, ar fi fost perfect. Grafica compenseaza multe din goluri. Efectiv, ii iubesc grafica.
In final am dat si eu pesteun yaoi care nu are numai sex, cum sunte cele ale lui Minami Haruka [pe care bineinteles ca le iubesc, dar face Tsume infarct daca ma apuc sa le fac review].

Nota: 8.10


0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu