20 septembrie 2009

Paradise kiss

Publicat de Megara la 13:36



Titlu:Paradise kiss
Manga-ka: Ai Yazawa
Volume:5[complet]
Gen: Drama, Josei, Mature, Romance, School life

Poveste: Yukari are o viata linistita si, sa fim sinceri, destul de plictisitoare. E in ultimul an de liceu si invata din greu pentru a intra la facultate. Orice facultate. E indragostita de Takumori, un tip din clasa ei, iar toata existenta ei se limiteaza la asta: studiile si dragostea pentru Takumori. But, intr-o zi, pe cand mergea pe strada, un tip ciudat a inceput sa alerge dupa ea, spunandu-i ca e destul de inalta. In timp ce incerca sa scape de "urmaritor", se loveste de un alt tip imbracat in femeie pe care "ciudatul" il striga "Isabella". Yukari lesina si se trezeste...

In iad. Sau cel putin asta crede cand il vede pe "ciudat", pe Isabella si pe o fata draguta cu parul roz. De fapt, e in asa-zisul studio, in care "ciudatul"-Arashi, Isabella si fata draguta cu par roz-Miwako confectioneaza haine. Cei trei ii propun lui Yukari sa devina modelul lor pentru festivalul de moda. Yukari nu accepta spunadu-le ca fata de ei, ea vrea sa ajunga la o facultate, vrea sa studieze si nu sa isi piarda timpul. Auzind asta, Arashi incepe sa tipe la ea, o insulta si o face sa iasa fugind din studio. Miwako alearga dupa ea, insa nestiind cum o cheama o striga "Caroline"-nume care devine si porecla ei. Yukari se impiedica si scapa carnetul de elev.

A doua zi, la scoala, isi da seama ca nu mai are carnetul. Desigur, nu carnetul era important, ci poza cu Tokumori pentru care si-a riscat viata. Cand iese de la scoala, o asteapta un tip destul de dragut, cu un trandafir. Isi cere scuze pentru ce a spus Arashi cu o zi in urma, iar Yukari ii cere carnetul. Nu il primeste, insa primeste o plimbare cu masina in... Paradis. Ei bine, de fapt, la scoala Yazawa(unde invata Arashi, Miwako, Isabella si tipul asta-George). Acolo, primeste o tunsoare gratis(o tunsoare misto)de la un stilist super hot, dupa care ajunge din nou in studio unde George o pune sa se imbrace cu niste haine marca Paradise Kiss-marca pe care George si ceilalti o produc. Dupa ce isi da seama de tot efortul pe care Arashi, Miwako, Isabella si George il fac pentru a produce haine, Yukari isi cere scuze in fata lui Arashi. George ii da carnetul inapoi, iar Yukari promite ca se mai gandeste la oferta lor.

In urmatoarea zi, George se duce dupa Yukari la biblioteca. Intra in vorba, se cunosc mai bine, iar Yukari isi schimba total parerea despre el si despre grupul lui. Ce va urma? O relatie de dragoste? Certuri? Va accepta Yukari oferta lui George de a deveni model? Ummm... majoritatea raspunsurilor le stiti-doar e un shoujo. Si un shoujo foarte cunoscut. Foarte putine persoane(otaku, desigur) nu au vazut/citit, cel putin auzit de ParaKiss.

Grafica: Tipica Yazawa. Se observa diferente intre grafica de la Paradise Kiss si cea de la Gokinjo Monogatari sau Nana, desigur, insa in mod clar iti dai seama ca e facuta de Ai Yazawa. Personajele sunt desenate diferit. Yukari e cu adevarat frumoasa. Parul parca ar fi real, iar ochii au o sclipire speciala pe care numai Ai Yazawa poate sa o faca(credeti-ma pe cuvant, nu pot sa reproduc ochiii facuti de ea). George nu e foarte frumos, hot, cum vreti voi sa ii spuneti. Insa e un domn. Un gentleman. Arashi e... destul de ciudat, dar intr-un mod placut. Imi plac tipii nebuni xD . Isabella e un tip, dupa cum am mai spus. Insa arata a fata si totusi a baiat. Nu stiu cum a facut-o Yazawa, insa e un geniu. Miwako(preferata mea) e atat de cuuuute... Are buzele pline, iar cand o deseneaza ca chibi, e super-ultra-mega-incredibil-hiper-extra-kawaii.

Copertile sunt frumoase, deosebite(oricum, eu nu fac decat sa o laud pe Ai Yazawa aici). Scenele cele mai frumoase presupun ca sunt cele cu saruturi. Deci, serios, sunt in manga-ul asta niste saruturi atat de frumoase. Parca iti transmit pasiune cand le vezi. Totusi, n-am facut paragraf nou pentru saruturi si coperti. L-am facut pentru haine. Hainele de la ParaKiss sunt super. Ador toate camasile si rochiile cu volane si gulere inalte. Hainele cu tenta de old-fashion din manga sunt extrem de frumoase. Sunt deosebite, originale, pe bune de nu as vrea sa vad asa ceva in magazine. Si hainele moderne sunt deosebite. Croiala, textura si culorile(pe care le intuiesti imediat) sunt magice. Iar hainele lui Miwako de la Happy Berry... la fel de kawaii ca si ea.

Concluzii: Un manga pe care l-as lauda la nesfarsit. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost coafura lui Yukari de la festivalul de moda. In schimb, povestea e... reala. La inceput te gandesti ca e genul tipic de shoujo, dar Ai Yazawa nu dezamageste lumea. In primul rand, e vorba de comic. Sunt atat de multe faze la care izbucanesti pur si simplu in ras-mai ales cand vezi imaginile respective. Au loc rasturnari de situatii, iar toate astea te invata ca, de fapt, nu e atat de usor sa traiesti. Sa luam ca exemplu pe Yukari. Ea se chinuia sa invete si sa ajunga la facultate. Ajunge sa fie model. Isi schimba viata total si trebuie sa faca fata multor incercari. Apoi urmeaza sfarsitul care te loveste ca o bomba. Nu te astepti la asa ceva. Recunosc, am plans. Si as fi vrut sa se termine alfel- dar tocmai asta e farmecul. Sfarsitul. In ceea ce priveste animeul... nu sunt schimbari mari(cel putin asa imi amintesc). In manga se pune accent si pe lumea modei, iar in anime nu prea se axeaza pe asta. Oricum, merita si animeul.

Nota: 9/10. Desi e genial, mi s-a parut totusi ca s-a terminat cam brusc(nu mi s-a parut, chiar s-a terminat). Dar, Yazawa-sempai tot geniu ramane ^:)^


0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu