7 septembrie 2009

Moe Kare !!

Publicat de Tsume la 08:48

Titlu:Moe Kare !!
Manga-ka:Ikeyamada Go
Volume:7 volume (Complet scanlat)
Gen: shoujo, comedy, romance, smut

Poveste:Hikaru Wakamiya e o adolescenta de 15 ani, care adora tot cea ce tine de shoujo manga, ea viseaza ca intr-o buna zi sa de-a peste un ''print'' exact ca si in manga-urile pe care le citeste.Intr-o zi, cand se intorcea de la scoala, da peste un copil de scoala primara, care este batjocorit de niste baieti mai mari, ea vrea sa il ajute, dar adunatura de derbedei o ataca, atunci apare din senin, un baiat hot, si ii bate de scoate untu' din ei, in felul asta salvand-o pe Hikaru, ea vrea sa il rasplateasca pentru ce a a facut, si atunci cand il intrebe cu ce poate sa ii reintoarca favorul, tipul o saruta din senin.Hikaru incepe sa se crizeze, si sa il numeasca ''Perverted Prince'', zicandui ca nu mai vrea sa mai aiba de-a face cu el.

Adoua zi, prietenele lui Hikaru ii propun o intalnire in grup, cu niste baieti de liceu, bineinteles ca Hikaru accepta, desi era inca sub depresia primului ei sarut cu tipul acela, cand ajung la locul intalnirii, Hikaru are o surpriza de zile mari, printre baietii de la intalnire, observa ca e un baiat care arata exact la fel cu cel care o sarutase in cealalta zii.Initial Hikaru incepe sa il faca ''Perverted Prince'', dar se pare ca el habar nu are despre ce tot trancane ea acolo.Intr-un final, Hikaru isi da seama ca nu e ''Perverted Prince'' pentru ca el avea ochii albastri, iar tipul din fata ei ii are caprui.Ea afla ca pe baiat il cheama Takara, si se simte foarte atrasa de el, din moment ce e hot, plus are o personalitate specifica unui print.

Hikaru se indragosteste de Takara, si intr-un final, dupa multa munca, si putin ajutor din partea lui, ajunge la acelasi liceu cu Takara, si apoi intr-un final devine iubita lui.Dar intamplarea face, ca ''Perverted Prince'' si anume Arata, sa se transefere la liceul unde invatau cei doi [bineinteles, Hikaru a mai dat peste el inainte, surprinzand-ul in circumstante nu prea decente.Arata ii spune lui Takara, ca cei doi sunt frati, dar nu gemeni... Arata e copilul unei femei cu care tatal lui sa incurcat in timp ce mama lui Takara era insarcinata.Si se pare ca Arata e pus pe fapte marete, il uraste din to sufletul pe Takara, dar oare nu are sentimente pentru Hikaru?oare dragostea lui Takara e destul de puternica pentru a o proteja pe Hikaru... ?

Cred ca Moe Kare e unul dintre cele mai populare manga-uri shoujo, este facut exact dupa tiparul acestui gen, din punct de vedere al personajelor, al povestii, al graficii, absolut tot e un mare cliseu.De acea este si genul de manga pe care il citesti cand esti novice intr-ale shoujo-ului, la mine a fost invers, but anyway.... povestea are o aliura de mister in primele capitole, asta pentru ca Arata invoca faptul cum ca personalitatea lui Takara e impartita in doua, si Hikaru ca o proasta il crede, evident sarutul lui Arata a fost primul ei sarut, deci se observa usor ca avem deaface cu un triunghi amoros, Hikaru trebuie sa aleaga intre ''Printul Ideal'' si ''Printul Pervers''.Personajele sunt tipice genului, Hikaru e de o prostie imensa uneori, cute, cu nici o calitate iesita din comun, si cei doi masculi ai ei, sunt total diferiti unul de altul.

In rest storilyne-ul e o adevarata telenovela, se complica lucrurile la greu, mai ales cand apare Arata, si de ce nu prietena din copilarie a lui Takara, si anume Ami, care si aia e la fel de dezgustatoare ca si Hikaru, doar ca e ceva mai calculata si mai scorpie.O sa aveti parte de melodrama, de o sa va saturati de ea.Insa un lucru care a iesit bine in manga-ul asta e comedia, sunt cateva faze penale, de exemplu atunci cand Arata tine un discurs la inceputul anului scolar, cand se cearta cu Hikaru, si preferata mea, cand Arata se mozolea cu o tipa prin boscheti, si apar o gloata de tipi, gata sa il omoare pe Arata pentru ca le-a furta prietenele, si el iese din boscheti si intreaba ''Ok, guys... witch girlfriend did I had sex with this time?'' =)) omg, nu m-am putut oprii din ras.Finalul e tipic, cu ceva rasturnari de situatie in ultimul capitol.

Grafica:Ikeyamada Go nu vine cu nimic nou in domeniul graficii, stilul ei se poate usor confunda cu grafica de duzina de prin shoujo-uri.Cea ce ma enervat foarte tare a fost faptul ca personajele aratau ca niste copii de clasa a5-a, desi erau la liceu, si acum imaginativa voi cum venea chestia asta in concordanta cu scenele smutty, care nu-s grozave, cred ca daca ii le-as arata lui Hun-chan [fana inraita smut] mi-ar spune ca i-am dat o porcarie.Ochii personajelor sunt incarcati, si de multe ori au o aliura de ochi sticlosi, parul lui Hikaru e roz si in coperti si in artwork-uri >.<>

Sunt niste kissing si hug parts, foarte frumos realizate in manga-ul asta, o sa aveti parte de saruturi si imbratisari pe metru patrat, insa macar sunt frumos realizate, un alt aspect reusit al graficii ar mai fi hainele ''trendy'' ale lui Hikaru, si ale lui Arata, care are niste inele sichise pe degete [care numai la manelisti le-ai vedea] in rest sunt scenele cu luptele de karate, care sunt okay si alea.Copertile sunt destul de dragute, si artwork-urile de asemenea.

Impresii generale:Dupa umila mea parere... Moe Kare e overated.Si nu ma deranjeaza atat de mult faptul ca e foarte tipic pentru genul shoujo, ci faptul ca e mai apreciat decat ar trebui, I mean cand vezi comentarii de genu: ''This is just one of those mangas that comes out every few years, a diamond in the saturated world of Shoujo.'' iti vine oarecum sa te crucesti, si mai ales cand vin de la o persoana cu manga-uri destul de multe in lista, cum are persoana cu comentariul.Ma rog... nu e cel mai slab manga pe care l-am citit, chiar deloc, dar nu e nimic deosebit, care sa ma faca sa il laud pana in panzele albe, e o poveste de dragoste tipica, cu un triunghi amoros acolo... o tipa cam proasta si care pe langa faptul ca se da la amandoi fuge apoi la Takara in brate.

In linii mari, il recomand numai fanilor shoujo, si sa nu aveti cine stie ce mari asteptari de la el.

Nota:7/1o un manga dragut, nimic mai mult... nimic mai putin.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu