9 septembrie 2009

As the God of Death Dictates

Publicat de Rachel la 04:54
Titlu: As the God of Death Dictates
Manga-ka: Minori Ao
Volume: 2 [complet]
Capitole: 8
Gen: Romance, Shoujo, Supernatural

Povestea: Ayu este o simpla liceana, care la fel ca toate fetele de liceu, are pe cineva pe care-l place si caruia vrea sa i se confeseze, insa acel baiat, pe nume Musashi, este destul de distant si rece cu ea.

Toate astea pana intr-o zi, cand Ayu zareaste la scoala, stand pe un pervaz, un baiat imbracat in haine albe. Cand o vede, acesta isi da drumul, Ayu sesizand ca este singura din jurul ei care il poate vedea. Mai apoi, baiatul ii spune ca ea nu mai are decat o luna de trait, lucru ce o ingrozeste.
La inceput nu voia sa creada, insa mai apoi, cand vede ca una dintre prezicerile lui s-a adeverit, incepe sa se gandeasca mai bine la lucrul asta, nemaiputand sa uite asta.

Insa cum spunea o vorba, necazul ii apropie pe oameni. Musashi afla ca Ayu nu mai avea de trait prea mult, si incearca sa o ajute. Era singurul care credea in acest lucru, deoarece Ayu era la mijloc. Intr-un final, Ayu ajunge sa se confeseze in fata lui, lucru ce-l astepta de mult, iar la randul sau, baiatul face acelasi lucru, spunandu-i ca din acea zi, este prietena lui.

Insa bineinteles, aici intervine si invidia. Baiatul ce ii spusese ca va muri, pe care Ayu il va numi Shiro, incepe sa devina gelos, spunandu-i fetei ca petrece prea mult timp cu Musashi, si ca o va face a lui. Insa deoarece Ayu se implicase mai mult decat oricine in viata lui Shiro, un alt ,,zeu" al mortii ii spune ca trebuie ca Ayu sa moara cat mai repede, si ca nu poti schimba soarta cuiva. Daca oamenii nu ar muri, ar fi un haos.

Partea de romance... nu a fost prea bine definita, manga-ul asta ar fi meritat 15 capitole cel putin. Uneori am avut senzatia ca actiunea a fost lasata neterminata, si ca lucrurile s-au schimbat prea repede.
Desi mi-a placut cum a fost gandita confesiunea, Ayu nu s-a confesat imediat cum Musashi a inceput sa o bage in seama, ci a mai asteptat, apoi nu a fost genul de fata care depindea in totalitate de el, chiar a vrut sa-l protejeze la un moment dat.

Shiro a fost un personaje pe gustul meu, in privinta cariua nici fata nu a putut sa fie indiferenta, mai ales cand l-a vazut plangand. Chiar daca nu avea nevoie de a dormi, nevoie de apa, mancare sau alte necesitati omenesti, Shiro avea sentimente, asemeni oricarei fiinte.
Apare si partea aia, cate poate face puterea dragostei. Sau mai bine zis, a prieteniei in acest caz.

Grafica: Recunosc, uneori ma enerva, dar partile in care trebuia sa aiba o grafica de calitate, aavut cu adevarat o grafica buna. Personajele erau desenate bine, iar din aspectul lor, puteai sa iti dai seama ce rol joaca fiecare. De artwork-uri nu prea am avut parte. Au fost pagini desenate cu adevarat frumos, pe care le-am si salvat, de asemenea. In special, paginilepeste care domnea un sentiment de tristete.

Concluzii: La un moment dat, am scapat si o lacrima [iar va bat la cap cu bocitul meu]. M-a emotionat in unele momente, mai ales cand sunt aratate si partile nestiute ale personajelor.
A avut finalul cum nu ma asteptam, punandu-se accent pe sacrificiu, ceea ce m-a miscat intr-un fel. Nu mi-am inchipuit cand am inceput sa-l citesc, ca asa se va ajunge.
Manga-ul a urmarit mai mult ideea ca soarta poate fi schimbata, iar incheierea a fost de asemenea minunata, ceva in genul: chiar daca nu esti langa mine, nu te voi uita niciodata. Genul acela de incheiere la care toti zambesc, si ai senzatia ca in final, te-ai sacrificat pentru ceva care merita.
Si... de acum inainte, tu vei fi ingerul mortii mele. [Scuzati, dar nu m-am putut abtine XD]

Nota: daca ar fi dupa mine, i-as da 10 cu felicitari, insa o sa ii dau 9. Noroc de acel final, care acopera golurile. 9/10

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu