9 septembrie 2009

DOGS

Publicat de Megara la 08:04
Cum Hachi e la dieta(adica nu mananca shoujo pe paine ca de obicei), de data asta schimbam meniul. Specialitatea bucatarului Hachi de saptamana asta este...




Titlu: DOGS
Manga-ka: Shirow Miwa
Capitole:6
Volume: 1[complet]
Gen: Action, Mystery, Drama, Sci-fi, Seinen

Poveste: In DOGS, este vorba despre 4... "caini" cum spune titlul(ce urat suna in romana). Mihai, Badou [:X], Naoto si Haine. Isi traiesc viata in mod periculos, amenintati si amenindand la randul lor. In DOGS( Dogs simplu, nu Dogs- bullets and carnage) aflam povestile celor 4.

Asadar, incepem cu primul capitol, ce ii e destinat lui Mihai. Desi momentan, Mihai a cam imbatranit, acum 15 ani lucra pentru mafie si il antrena pe fiul don-ului, Ian. Ian insa, nu a fost niciodata baiatul tatei, nici macar al mamei, nu a primit afectiune din partea nimanui. Astfel, cand incepe sa fie antrenat de Mihai, il considera pe acesta ca un al 2-lea tata. Si pentru ca nu voia ca afectiunea lui Mihai sa se indrepte spre nimeni altcineva in afara de el, o ucide pe Milena, tipa pe care Mihai o placea. Din acel moment, Mihai a fost dat afara din mafie pentru ca a indreptat arma spre fiul don-ului. Dupa 10 ani de la moartea Milenei, Mihai se duce sa ii viziteze mormantul. In acelasi timp, Ian, actual don al mafiei(pentru ca il ucisese pe tatal sau-fostul don) ii intinde o capcana lui Mihai. Ce se va intampla? Aflati imediat... imediat ce cititi manga.

In al doilea capitol e povestea lui Badou [:x]-si preferata mea, apropo. Badou ii omoara timpul facand fotografii ca un paparazzi persoanelor (mai mult sau mai putin importante) in timp ce... ei bine, stiti voi...(daca va ganditi la prostii, ganditi-va in continuare pentru ca despre asta e vorba) dupa care le vinde. Asa se face ca, in timp ce escalada in hotel a vazut o pisica pierduta pe capul careia se pusese o recompensa maaare. Incearca sa prinda pisica, insa (ghinion de nesansa) cade. Ramane suspendat in aer de cablul de siguranta exact la o ferestra la care un anumit don(alt don al mafiei 8-| ) "se juca de-a hotii si politistii" cu o doamna. Buuuun... asa se face ca, momentan, Badou e urmarit de o intreaga mafie. O sa vedeti daca scapa sau nu.

A treia poveste e a lui Naoto. Cand era copil, parintii ei au fost omorati, iar de atunci poarta pe piept o cicatrice in forma de "X". Din cauza socului, nu isi mai aminteste cum se numeste, de unde vine, nici macar fetele parintilor sai. A fost gasita de un tip care a invatat-o lupta cu sabia sau cutitul. Totusi, intr-o zi, cand a ajuns acasa l-a descoperit pe sensei-ul ei omort de catre un alt "elev", Magato. Atunci incepe lupta dintre ea si Magato.

Povestea lui Haine e mai diferita de a celorlalti. Pe cand mergea pe strada, vede o fata cu un sal pe fata care era hartuita de niste boscheti drogati( asa le spun eu nenorocitilor). Are de gand sa treaca pe langa ei fara a face nimic, insa in momentul in care fetei ii cade salul de pe fata si umeri, vede o pereche de aripi mici pe spatele ei. Simte ca trebuie sa o protejeze, asa ca ii bate pe boscheti( care si astia faceau parte dintr-un grup de proxeneti-cred, n-am inteles prea bine- care, desigur avea in sef). O ia acasa pe fata si descopera ca nu poate vorbi. Ea e un fel de... hibrid(mutant mi se pare prea dur) si de multe ori, pentru a primi ceva, trebuie sa dea altceva in schimb. La ea, oamenii de stiinta i-au dat aripi si i-au luat vocea. Oricum, apar proxenetii aia alaturi de seful lor, o iau pe fata, iar pe Haine il lasa aproape mort. Apoi, ajutat de Badou [:X] , se duce la tipi ca sa o salveze pe fata.

Grafica: Grafica nu e extraordinar de frumoasa sau reusita, insa, in mod ciudat mi se pare perfecta pentru poveste(ador cadrele "de sus" din manga asta, care apar foarte des). De mult ori personajele par a fi nebune, sunt desenate cu trasaturi neechilibrate, insa asta e farmecul(stiti, ceva de genul Light din Death note in ultimul episod cand baga rasul ala malefic). De asemenea, personajele nu sunt super-frumoase, Shirow Miwa a vrut sa puna accent pe personalitatea fiecaruia. Scenele de lupta sunt... superbe, ce mai. Adica, mi-au placut mie. Si eu sunt drama queen innebunita dupa pupici- asta chiar inseamna ca scenele de lupta sunt super.

Concluzii: E un lucru nou pentru mine. Mi se pare foarte reusit. Nu prea am inteles de ce a bagat si sci-fi in ultimul capitol(am uitat sa spun ca si Haine e diferit de ceilalti), insa presupun ca o sa aflu mai multe dupa ce citesc DOGS-Bullets and Carnage. Imi place mult de Badou (dar cred ca ati vazut asta deja)- e cel mai amuzant dintre toti si apare si in povestea lui Mihai(foarte putin) si in a lui Haine. Fumeaza mult, iar daca sta un timp fara nicotina il apuca crizele. Mihai imi aduce in minte un lup singuratic, intelept si, desi batran, inca puternic- cu toate ca ma astept la orice in Bullets and Carnage. Naoto... pur si simplu imi pare rau pentru soarta ei. Iar Haine... nu am prea priceput ce e cu el, poate alfu mai mult in B & C.

Nota: 8.50/10. E dupa aprecierea personala si avand in vedere ca nu am experienta in genul asta de manga, DOGS mi s-a parut destul de bun.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu