30 august 2009

Desire Climax

Publicat de Rachel la 16:05

Titlu: Desire Climax
Manga-ka: Ukyou Ayane
Volume: 7 [complet]
Capitole: 37
Gen: Smut, Romance, Shoujo, Drama

Povestea: Mio este o fata a carei familii nu este foarte bine insatarita, avand o situatie finainciara destul de grea. Cu o mama in spital, si un frate mai mic in liceu [Hina], Mio este nevoita sa lucreze mereu pana seara tarziu, pentru a putea supravietui. Asta pana cand primeste o slujba de menajera, la casa familiei Jinnai, cu care mama sa avea relatii.

Acolo, Mio il intalneste pe Print, baiatul care ii fura inima si primul sarut. Ea afla ca in copilarie, obisnuia sa se joace cu printul, pana cand din cauza unui incident, ea a fost rapita, dar aceasta memorie fusese ca si stearsa din mintea ei. Timp de capitole intregi, li se dezbate povestea, nici pana acum definita cum trebuie, iar intrega devarul este aflat abia mai incolo.

Pe parcursul manga-ului, printul se dovedeste a fi o persoana plina de rabdare, care tinea cu adevarat la Mio, dorind cu adevarat sa fie impreuna, insa mereu intervenea cate ceva intre ei. Se aud tot felul de vesti, cum ca ar fi chiar frati, lucruri de care printului nu ii pasa, dorinta lui era clara: O vreau pe Mio.

Este un manga in care nu mai stii cine e bun si cine este rau, iar toti traiesc pentru razbunare, si nu mai stii in cine sa ai incredere. Tot felul de persoane apar, si se vorbeste foarte mult despre relatii de sange, nemaistiind cine e mama cui si cine e frate si cine nu. La un moment dat, apar si farame de yaoi, cand Hina ,,se indragosteste" de print, doar pentru a-l indeparta de Mio, deoarece si el o dorea.

Razbunarea are de asemenea un rol important, iar in orice actiune impotriva familiei Jinnai, Mio era momeala. Cum spuneam, nu mai stii in cine sa ai incredere si in cine nu. Toti o iau razna la un moment dat, Mio fiind nevoita sa-l protejeze si pe Hina, dar sa si pastreze legatura ei cu printul, care era pe duca din cauza ca mereu erau ocupati cu cate ceva, uitand de viata lor.

Este si destul de lalait, iar uneori ai senzatia ca autoarea nu a stiut cum sa se mai lungeasca cu povestea, este plin de contraziceri si nu poti fi sigur de nimic din ce ti se spune, pentru ca nu stii daca nu se va schimba brusc.

Exista si mici evadari, cand in final, ai ocazia sa vezi si farame de dragoste, lasand toata agitatia din jurul lor, dar acestea, deseori, sunt stricate de Hina, care se aliaza cu unu' si cu altul, facand tot felul de prostii din care Mio este dovedit sa il scoata.

Mai mult se pune accentul pe drama, decat pe romance, ceea ce intr-un fel nu mi-a placut, eu fiind fana romance inchistata. La un moment dat credeam ca va avea si un final deceptic, dar s-a dovedit ca totul se termina fericit, si intr-o ipostaza cu adevarat... placuta.

Grafica: Grafica a fost foarte buna, iar artwork-urile mi s-au parut minunate, le-am salvat aproape pe toate. Scenele mai extravagante erau desenate chiar foarte bine, iar grafica in mare era foarte stilata, mai ales cand venea vorba de personaje.

Concluzii: TELENOVELA all the way! Mi-a adus aminte de serialele la care se uita bunica mea, pe protv. Cum spuneam, am ramas oarecum dezamagita deoarece romance-ul a fost atat de ocolit. Daca vrei un manga cu actuine multa din toate punctele de vedere, nu este o alegere prea buna. In ultima vreme, numai de povesti cu printi rasfatati am avut parte. Cred ca mi-ar trebui o evadare intr-un romance roz si perfect.

Cum spuneam, un manga agitat, in care nu prea dai de momente profunde sau lectii de viata. Mai lipsesc pustile si pistoalele si totul este perfect. A da, si mafia.

Nota: 7.50/10 este complex, insa nu imi prinde bine atata drama intr-un manga.



0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu