27 iulie 2009

Bronze no Tenshi

Publicat de Tsume la 08:16


Titlu:Bronze no Tenshi
Mangaka:Chiho Saito
Volume:7 volume (Ongoing)
Gen:shoujo, romance, historical, drama

Poveste:In Rusia anului 1828, celebrul poet rus Alexander Puskin este indragostit de frumoasa Natalia Goncharova.Insa Natalia face parte dintr-o familie cu titlu nobiliar ale caror situatie financiara nu era tocmai buna, dupa ce tatal ei a avut un acident, devenind bolnav cronic, mama ei a preluat conducerea familiei, insa proasta conducere a acesteia i-a dus la faliment.Singura sansa a Nataliei este sa se casatoreasca intr-o familie puternica si bogata pentru a asigura viitorul familiei.
In aceste conditii, ce sansa are un poet sarac in ai castiga mana si inima...

Dupa cum vedeti povestea este rupta dintr-un fapt real, Alexander Pusikin chiar a fost casatorit cu Natalia Goncharova, si ca si in manga, el chiar a avut sange african in el, pe o linie mai indepartata.Sunt prezentate diferite flashback-uri din operele sale, chiar in primul capitol incepe cu o scena din opera care la facut celebru ''Evgheni Oneghin''

Este un manga mai neobisnuit, pe langa partea de romantism are si o latura istorica, de acea multi il evita, tocmai pentru ca subiectul este greoi.Insa fiind o amatoare de povesti gen ''Rose of Versailles'' am decis sa vad daca se ridica la nivelul asteptarilor mele.Personajele sunt destul de bine conturate, Puskin ne este prezentat ca fiind un afemeiat, urmarit de catre serviciile secrete ale tarului.Natalia ca fiind tipul fetei care se sacrifica pentru familia ei.
Mi-a placut, ca personajele ies oarecum din tiparul genului shoujo, sunt parca mai cizelate, mai echilibrate, mai realiste.

Grafica:Stilul de desen a lui Chiho Saito a fost mereu printre preferatele mele, personajele au trasaturi frumoase, atragatoare, costumele lor sunt desenate foarte bine, cu ochi incarcati, insa fata de celelalte manga-uri redactate de Chiho Saito se observa diferenta enorma de la ''Revolutionary Girl Utena'' sau ''Waltz wa shiroi dress de'', in orice caz, o arta minunata.

Impresii generale:Este un manga pe care l-am citit cu placere, fiecare capitol avea ceva parca rupt dintr-un roman vechi de literatura rusa, am indragit acest shoujo, dar asta bineinteles doar pentru cei care prefera povestile mai realiste, nu este un shoujo tampitel, este o poveste cat se poate de reala dar frumoasa.

Nota:10/10 este cu siguranta un ''must read''.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu