27 iulie 2009

Alice 19th

Publicat de Tsume la 08:21


Titlu:Alice 19th
Mangaka:Yuu Watase
Volume:7 volume (Complet scanlat)
Gen:shoujo, romance, fantasy, comedy, drama

Povestea:Actiunea se desfasoara in jurul lui Alice Seno, o adolescenta care nu iese cu nimic special in evidenta, plus ca traise mereu in umbra surorii ei mai mari,Mayura.Alice are sentimente fata de Kyou Wakamia, genul acela hot and charming , insa Mayura isi manifesta sentimentele puternice de dragoste mai repede decat sora ei mai mica, si nu ezita sa ii marturiseasca lui Kyou ca este indragostitata de el inca de pe vremea cand s-au alaturat amandoi in the archery club.

Totul se schimba cand Alice gaseste intr-o buna zi pe strada un iepure cu o bratara ciudata la gat, ea decide sa il pastreze si il duce acasa.And here comes za sweet part, in acea noapte iepurele se transforma intr-un fel de rabbit fairy, si se prezinta cu numele de Nyozeka, ea ii da bratara de la gatul ei si ii spune lui Alice ca ea este defapt un Lotis Master.Acesti Lotis Masters au puterea de a folosi anumite cuvinte pentru a intra in sufletele persoanelor.Actiunea incepe sa prinda viata din acel moment,urmeaza o serie de intrigi si intamplari, pana la urma Alice resimte primele semne de gelozie fata de Mayura si ii spune tare si raspicat ca o uraste.

Mayura este atrasa in abisul intunericului, datorita cuvintelor lui Alice, si este consumata de un puternic Maram pe nume Darubia, evident acesta este si za main bad guy in the manga .Kyou care la randul lui ii marturiseste ca nu o iubeste.Asa se naste batalia intre Alice si Mayura,Kyou afla si el ca este un Lotis Master, si cu ajutorul lui Nyozeka si lui Furei,a Lotis Master from Norway, pornesc in cautarea lui Mayura spre a o elibera de acel Maram.

Este clar ca, din moment ce citim un manga de Yuu Watase, vom avea parte de shoujo si cel mai probabil de fantasy, Alice e genul tipic al shoujo-urilor, prostuta si naiva, dar mereu gaseste o solutie la orice, chiar daca este inpinsa din spate de catre Nyozeka sau Kyou.Insa mi-a placut idea acestui manga, arata cat putem sa jignim cu cruzimea cuvintelor, si cata suferinta putem pricinui.

Chiar daca o vedeti pe Nyozeka pe acolo care e fluffy and cute asta nu inseama ca este o poveste banala si prea siropoasa, fantasy-ul se impleteste cu realitatea foarte bine, trecutul lui Kyou de pilda, sunt foarte multe cazuri de genul probleme familare si in realitate.
Partea de romance este cu faze siropoase prin el, de multe ori agasante insa suportabile.

Grafica:Nu e grozava, personajele sunt desenate bine intradevar, insa nu e prea originala, pacat ca Yuu Watase nu pune accent pe originalitatea graficii, ar fi fost un punct in plus, si da autoarea poate mai mult la acest capitol, (asta o stiu numai cei ce au citit Fushigi Yuugi Genbu Kaiden).

Ochii personajelor sunt alungiti insa sunt conturati frumos in lateral, deloc incarcati, insa bine desenati, si mereu am zis ca ochii lui Alice au un aspect de puupy eyes.
Costumele personajelor sunt reusite, imi plac uniformele, cat si costumul lui Alice atunci cand se transforma.

Impresii generale:Am citit manga-uri mai bune de-a autoarei, insa si acesta mi-a placut, nu pot sa zic ca nu...a avut unele faze care m-au enervat, melodrama care se facea in cazuri inutile, am avut senzatia ca, citesc Fushigi Yuugi (not genbu kaiden) aceasi concurenta intre doua fete pentru un baiat, respectiv Alice si Mayura, si o asemanare izbitoarea cu Yui si Miaka din FY.

Nota:8.50/10, se putea mai bine cel putin pentru o autoare ca Yuu Watase.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu