27 iulie 2009

Mukashi no Hanashi

Publicat de Tsume la 08:59

Titlu:Mukashi no Hanashi

Mangaka:Fujiwara Kaoru

Volume:1 volum (Complet scanlat)

Gen:drama, josei, shoujo, supernatural

Poveste:Actiunea se desfasoara pe baza a 7 povesti diferite, in 7 capitole.In capitolul I ne este prezentata povestea a doi shinigami, doar ca acesti ingeri aveau rolul de a injecta tot felul de boli in persoanele ale caror moarte era pe aproape.Lily isi doreste o slujba mai vesela, dar Yan incearca sa o convinga sa ramana la statutul ei de shinigami, insa Lily are alte ganduri.

In capitolul II avem de aface cu o mama a carui copil era conceput nu cu sotul ei, ci cu amantul ei, si un diavol cu chip de tanar care vrea sa ii ia copilul, aratand femeii ce necazuri i-ar putea pricinui fetita daca ar ramane alaturi de ea.

In capitolul III ne este infatisat un baiat care in fiecare noapte viseaza o fata ce isi doreste sa vada un cer albastru, iar ziua fata fiseaza in ochii lui.
Baiatul decide sa ii arate cerul mult visat fetei.

In capitolul IV o eleva la scoala de arte incearca sa isi inbunatateasca stilul, un elev a caror lucrari ii sunt admirate de toata lumea o invata cum sa priveasca lumea prin alti ochi, si ii formeaza imaginatia.

In capitolul V un tanar se trezeste cu mana transformata in paine, si peste noapte descopera ca si piciorul devine paine, de fiecare data prietena lui ii spune ca si-a pierdut acele membre intr-un accident.

In capitolul VI ne este prezentata o adolescenta macinata de problema unei sarcini nedorite, in timp ce aparent duce o viata normala ea incearca sa adune bani pentru un avort, intr-o zi este marcata de pisica ei, care esuase in a naste pisoii.Fata isi da seama ca sunt multe ''cesti'' in inima ei, iar ceasca tristetii e cea mai plina dintre ele.

In ultimul capitol, capitolul VII, un tanar isi exprima admiratia fata de o frumoasa fata pe care o indragea de mult.

Acest manga e o colectie de oneshot-uri, fiecare dintre ele isi are personajele, daca ar fi sa o privim din punct de vedere al mangaka-ului fiecare din aceste povesti transmit o morala, este abstract dar in acelasi timp usor de inteles.

Stilul abordat de Fujiwara Kaoru este unul original, nu este un shoujo cliseeic, defapt partea de shoujo este foarte putin lucrata, se baseaza mai mult pe talcurile ce se desprind din fiecare scurta povestioara.

Multe aspecte din poveste capata o aliura simbolica, mai ales in capitolul I, cand Lily este fascinata de spiritele ce fac sa infloreasca florile de cires, este un manga in care fantasy-ul si realitatea se inbina foarte bine, dorind parca sa vezi mai mult.

Multe povesti te lasa cu acel gust de ''dulce-amarui'' sau chiar amarui, insa povestile cu final fericit precum cele capitolul III si IV, apoi mai sunt si povestea din capitolul V in care nu am reusit sa ii gasesc logica, nu este un manga pe care sa il intelegi dintr-o data, necesita o oarecare gandire.

Grafica:Mi-a placut grafica, simpla dar in acelasi timp frumoasa, ochii personajelor sunt alungiti dar incarcati si cu o aliura intunecata, regasesc stilul de desen in cel al unui manhwa, buzele personajelor masculine sunt pline, la fel ca ale celor feminine, bine inteles, depinde in ce pozitii sunt prezentati.Nu este o grafica deosebit de indetailata, dar este suficient de placuta incat sa o incadrezi la stadiul de ''sesizabil''.

Impresii generale:Am citit cu placere aceasta colectie de povestioare, fiecare dintre ele ma marcat intr-un fel, trebuie sa recunosc ca povestea din capitolul VI mi-a placut cel mai mult, idea ''cestilor'' ma pus pe ganduri, nu este cine stie ce, povestile privite din esenta sunt cam sappy, insa fiecare transimite ceva, e cea mai originala colectie de oneshot-uri citita pana acum, merita sa va rezervati o jumatate de ora din timp ca sa o cititi.

Nota:8.60/10 am fost placut surprinsa si totusi am simtit acel puternic sentiment de incomplet la final.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu