27 iulie 2009

Kare First Love

Publicat de Tsume la 08:33


Titlu:Kare First Love
Mangaka:Kaho Miyasaka
Volume:10 volume (Complet scanlat)
Gen:drama, romance, shoujo, school life

Poveste:Karin nu e cea ce se poate numi ''o fata draguta'' ca aspect, din moment ce poarta ochelari si arata ca o ''tocilara'' baietii nu prea ii dau atentie, si nici ea lor, asta pana cand intr-o zi il intalneste in autobuzul care o ducea la scoala pe Kiriya Aoi, care lua acelasi autobuz doar ca era elev la o scoala de baieti, circumstantele in care se intalnesc nu sunt tocmai placute, cel putin nu pentru Karin, din greseala Karin isi scapa albumul cu fotografii la care se uita in autobuz, iar Kiriya vine la scoala ei pentru a returna albumul.

Din pacate Yuka, o colega de clasa de-a lui Karin, il vede pe Kiriya si il invita la un goukon (un fel de intalnire in grup) cu mai multe fete si cu prietenii lui Kiriya, o invita si pe Karin, pentru ca ea stia ca daca Karin va fi acolo, va putea sa iasa in evidenta ca fiind mult mai frumoasa decat Karin, cei doi Kiriya si Karin se indragostesc unul de celalalt.

Cu toate ca Yuka continua sa o tachineze pe Karin, relatia celor doi continua sa evolueze si Kiriya o influenteaza pe Karin in a devenii mult mai draguta decat era deobicei, descoperind ca ea chiar era frumoasa, doar ca nu stia cum sa o arate, este inceputul unei relatii de dragoste pline de suisuri si cuborasuri pentru cei doi.

Acest manga e un shoujo in adevaratul sens al cuvantului, e cam plinut de clisee, urmareste evolutia primei relatii de dragoste, cu toate ca nu o face in cel mai realist mod existent, personajele sunt specifice genului, Karin e o fetiscana care pana acum jucase rolul ''tocilarei'' si Kiriya e printu' pe un cal alb care vine sa o transforme, and voila! dragostea e in floare *laugh*.

Cu toate ca personajele sunt creionate destul de frumos, atat cele principale cat si cele secundare, toate ies in evidenta cu ceva, avem parte de ceva triunghiuri amoroase, bineinteles nu se putea fara, avem tzanshpe mii de persoane care se inpotrivesc relatiei lor, cum ar fi parintii, Yuka care le pune bete in roate, diferite situatii in care este pusa Karin, ea descopera ca frumusetea nu aduce numai admiratie, ci si nefericire.Evolutia ei desi e trasa de par e oarecum reusita, arata cat de mult ne poate influenta o persoana sa ne schimbam.

Se fac o gramada de specificari la fotografie, din moment ce Kiriya vroia sa devina fotograf, un punct in plus, fotografia da un iz mai interesant povestii, partea de drama e lucrata cu ''melodrama'' si o portie de ''telenovelizare'', va avertizez ca e posibil sa va scoata peri albi la un moment dat, asta daca suportati melodrama inutila.

Grafica:Imi place stilul lui Kaho Miyasaka, personajele sunt desenate atat de cute, chiar ii face sa arate ca si niste adolescenti, ochii sunt mari, incarcati, buzele lor sunt pline, but hey, nu am mai vazut la nici un manga saruturi mai ''adevarate'' ca si la acesta.Elementele de decor o sa aveti de o sa va saturati de ele, deasemenea sunt pagini foarte frumos lucrate, ca atunci cand Karin filma pentru reclama acea, e o secventa absolut superba.

Copertile sunt foarte reusite, imi place mult coperta din primul volum, este atat de indetailata, cat si artwork-urile de la inceputul volumelor, chiar daca nu sunt colorate sunt reusite.

Impresii generale:Kare First Love mi s-a parut o minitelenovela, nu ma intelegeti gresit, are multe calitati, dar si multe defecte, si ca sa nu ziceti ca sunt a naibii o sa spun ce mi-a placut mai intai.Mi-a placut evolutia personajelor, a relatiei lor, pana la un anumit punct totusi, mi-a placut ideaa cu fotografia, era o faza penala la nunta profesorului fratelui lui Kiriya *laugh* pe care o las sa o descoperiti voi.

Dar uite aici vin si bubele... mi-a venit sa injur autoarea cand am vazut ce final cliseeic, tampit si alte adjective neplacute, i-a trantit.Acum pe bune, cati dintre noi reusim sa ne casatorim cu prima noastra dragoste? mai ales la adolescenta.Apoi mai e si faza cu ''If you love me then do it with me'', de parca relatia lor ar depinde numai si numai de sex, cred ca sunt capitole intregi in care Karin se smiorcaie ca ii e frica si facea o drama inutila din asta.
Well I don' know... mi-a placut manga-ul asta, chiar mi-a placut, dar de la o vreme incepea sa imi faca nervi, mai ales la final, e un manga pe care il recomand doar fanilor shoujo, sau daca ati mai citit ceva asemanator inainte.

Nota:8.75/10 e un manga frumos, placut de citit, dar de la o vreme poveste o ia pe aratura.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu