29 iulie 2009

First Girl

Publicat de Tsume la 10:18


Titlu:First Girl
Mangaka:Chiho Saito
Volume:5 volume (Complet scanlat)
Gen:drama, romance, josei, mature, shoujo

Poveste:Miu o fata japoneza este vanduta de catre mama ei, unui tanar miliardar pe nume Leon Rosas provenit dintr-o familie foarte bogata si influenta din America de Sud, intr-o tara (fictiva) numita Torentia.Aparent Miu stia sa danseze foarte bine tango, mama ei a invatato pana aproape de nivel profesionist, Miu il cunoaste pe Leon dansand tango cu el, mai apoi afla ca a fost vanduta de propria ei mama pentru a scapa de datorii, barbatului cu care a dansat cu cateva minute mai devreme.

Din moment ce nu are de ales, Miu il urmeaza pe Leon in Torentia, tara faimosilor trandafiri de Torentia, cand ajung la resedinta acestuia, Miu descopera in ce lume influenta si murdara avea sa paseasca, este sedusa de Leon si se indragosteste nebuneste de el, insa sortii le stau inpotriva, o revolutie, un general ce ii urmareste peste tot... oare vor ajunge sa mai danseze tango impreuna? sau se vor cauta la nesfarsit unul pe celalalt intr-o tara macinata de razboi si ura.

E prima data cand citesc un manga in care unul din subiectele principale are legatura cu tango-ul, intradevar e o poveste demna de Chiho Saito, acest manga pe langa ca are la baza o iubire puternica si pasionala intre doi oameni, e o adevarata combinatie intre: dragoste, dans, intrigi militare, chiar si industria show bizz-ului de pe Brodway uneori.Miu ajunge sa strabata o tara in care nu avea alinare, este despartita de Leon si apoi se reintalnesc din nou, este o lunga calatorie de cautare a celui drag pe ritm de tango.

Personajele sunt frumos conturate, fiecare cu povestea lui... aproape nici un personaj nu este lasat fara ''background'' mi-a placut cum storyline-ul pornea cu un imbold desi poate prea brusc, si apoi isi continua cursul.Miu nu e deloc stereotipul acela de femeiusca care depinde de un tip, nu, ea este obligata sa infrunte singura lumea, cu tango-ul fiind singur ei sprijin, apoi mai sunt o gramada de personaja cu o evolutie notabila de-a lungul seriei, cum ar fi Juan Ortes, si de ce nu Isaac, recunosc ca mi-a parut rau de el, se atasase atat de mult de Miu, si ajunge cu inima franta.

Tango-ul joaca un rol bine definit in poveste, se potriveste de minune in multe situatii, dar trebuie sa recunosc ca sunt unele faze in care nu ii gasesc locul, de exemplu cand Miu danseaza ''Salome'' pentru general, dar in rest mi-a placut mult ca Miu se baza pe dans pentru a uita de suferinta si ca tango-ul ii dadea putere.

Grafica:Vorbim de grafica lui Chiho Saito aici, si stim cu toti ce inseamna asta.Bishies!este dedeparte cel mai bun manga in materie de grafica care am vazuto intr-un manga de-a autoarei, personajele sunt desenate frumos cu ochi incarcati, e plin de bishies pe metru patrat, Leon e cuceritor, la fel si Juan Ortes si Isaac, copertile sunt foarte bine lucrate, mai ales copertile 2 si 3.
Artwork-urile de la inceput sunt frumoase deasemenea.

Pe langa bishies, mi-a mai placut la grafica si scenele de dans, care sunt atat de bine realizate incat reusesc sa te introduca in atmosfera, primul tango pe care il danseaza Miu si Leon e cuceritor, ce sa mai vorbim de scenele de dans de pe Brodway alaturi de Isaac, cu siguranta scenele de tango sunt momentele in care Miu straluceste cel mai bine ca aspect fizic, ii sunt scoase foarte bine trasaturile in evidenta.
Inca un lucru care mi-a placut a fost surasul si zambetul personajelor, era atat de frumos desenat, ca elemente de decor veti avea parte de trandafiri de o sa va saturati de ei, (cred ca autoarea are ceva cu trandafirii)

Impresii generale:Imi era dor de un manga de-a lui Chiho Saito, si pot sa spun ca First Girl e unul din cele mai faine si interesante manga-uri citite, chiar daca are unele lacune, de exemplu faptul ca Leon si Miu sunt mai tot timpul despartiti, si faptul ca actiunea are obiceiul de a baga viteza 1 din primul capitol trage jos punctajul final.
Insa mi-a placut mult, e genul acela de manga cu o poveste addictive care vine greu sa o lasi din mana, e un manga pe care il recomand din plin celor familiari stilului lui Chiho Saito, si de ce nu, fanilor josei.

Nota:9.50/10 tango, o poveste frumoasa de dragoste, personaje interesante, merita citit.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu