22 mai 2009

Waltz wa Shiroi Dress de

Publicat de Tsume la 13:10

Titlu: Waltz wa Shiroi Dress de
Mangaka:Chiho Saito
Volume:4 volume (Complet scanlat)
Gen:shoujo, romance, historical

Poveste:Koto viseaza sa devina o croitoreasa si sa danseze vals intr-o rochie alba alaturi de baiatul viselor ei, par niste vise normale, nu?ei bine atunci cand tatal ei decide sa o casatorieasca cu Masaomi, fiul baronului Kidoin, visele ei se spulbera, stiind ca din moment ce va fi viitoarea baroneasa de Kidoin nu ii se va mai perminte sa fie croitoreasa.

Intr-o zi cand participa la un bal de la ambasada britanica in Japonia (era vremea cand se vroia ca Japonia sa fie facuta colonie de catre Imperiul Britanic) ea il intalneste in niste circumstante mai ciudate pe Sagitto, un tanar ofiter de marina care o invita la dans, dupa un lung vals, Koto afla ca Sagitto este defapt un spion, jumatate indian, jumatate englez.

Pana la urma din moment ce Sagitto era un spion, era urmarit de serviciile secrete, si asta ii aduce probleme si lui si lui Koto, care ajunge sa se indragosteasca nebuneste de el.Se creaza un triunghi amoros, Masaomi fiind si el ofiter de marina afla de mica aventura a logondicei sale si lucrurile se complica, multe conflicte, intrigi, si situatii neasteptate sunt prezentate in poveste, demne de gustat si care starnesc interesul.

Storyline-ul e frumos redat, e clasic, e romance, e rost de bishies, e istoric, intr-un cuvant e Chiho Saito, este o combinatie frumoasa intre dragoste si istorie, personajele sunt bine redate, Koto nu e o proasta care sa nu stie ce vrea, ea isi are obiectivele, si il iubeste din tot sufletul pe Sagitto.
Sagitto e genul baiatului care apare pe un cal alb.

Genul acela de iubire interzisa, fiind fana ''iubiri interzise'' acest manga a fost un deliciu pentru mine.Insa recunosc ca as fi vrut ca Koto sa ramana cu Masaomi.De asemenea si Masaomi era un personaj foarte bine redat, avea doua fete, si chiar o iubea sincer pe Koto, chiar daca nu o arata.

Grafica:Am sa incep sa spun doar ca...the bisheis are freaking awesome!asemenea baieti hot rar mai vezi, personaje desenate in stil de anime clasic, cu trasaturi ascutite, ochi mari si incarcati, dar nu uriasi, si copertile mi-au placut extraordinar de mult, cat si elementele de decorare a paginilor, ultima pagina, tin minte acea cutie muzicala cu margele foarte bine desenata.Anyway foarte frumoasa grafica.

Impresii generale:Am citit manga-ul cu placere, mi-a placut povestea de dragoste dintre Sagitto si Koto, insa am fost dezamagita de final, un happy ending fortat, god damn it...acest manga putea excela daca nu era acel final cliseic, insa nu o condam pe autoare, presimt ca doar un final siropos ar fi prins la public, ma rog, e un manga pe gustul meu, putina dragoste, putina istorie, o poveste complexa si frumoasa, merita citita.

Nota:9/10 daca nu era finalul merita nota maxima.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu