29 mai 2009

Shinigami Lovers

Publicat de Tsume la 10:17

Titlu:Shinigami Lovers
Mangaka:Yuuki Ryou
Volume:2 volume (Complet scanlat)
Gen:drama, fantasy, school life, romance, shoujo

Poveste:Miku Onda e o liceana obisnuita careia ii place la nebunie manichiura si a facut o adevarata pasiune pentru unghii.Dar intr-o zi cand venea de la scoala, se intampla un accident in urma careia Miku ajunge la spital in stare de coma.Intre timp, in lumea sufletelor moarte, se produce o eroare, un tanar shinigami pe nume Sei (un zeu al mortii) este trimis pentru a lua sufletul lui Miku in lumea cealalta, insa se dovedeste a fi o greseala, si defapt Sei a incurcat ''borcanele''.

Dar era deja prea tarziu, Sei atasaze deja lantul ''Thanatos' Lover'' de mainile amandurora, aparent, acest ''Thanatos' Lover'' e ca un fel de pereche de catuse prin care un shinigami trage sufletul unei persoane spre taramul mortilor.Cand superiorii lui Sei realizeaza eroarea comisa, este din nou prea tarziu, Miku si Sei vor ramane legati unul de celalat de acest lant pana la sfarsitul zilelor lui Miku.

Cei doi se indragostesc pe parcurusul intamplarilor, si Miku realizeaza ca nu poate trai fara Sei, si uite asa avem o idila intre un inger al mortii si o muritoare, o poveste tentanta, nu?ei bine ramane de vazut.

Storyline-ul nu e incarcat, sunt 12 capitole trantite in fata, e un shoujo destul de light pentru ''sufletul'' oricarui fan manga shoujo.Personajele nu sunt cine stie ce.Miku e tipica, prostuta si naiva, insa e prea draguta ca sa nu o aprecieazi ca si personaj, Sei e the sexy bishie care apare in ipostaze demne de un shinigami, are o atitudine destul de delasatoare uneori, insa alteori este foarte atasat de Miku, atat la propriu cat si la figurat.

E un manga cu putine personaje, pe langa Miku si Sei ii veti remarca pe:Ryuu, un alt shinigami, care spre deosebire de Sei e genul baiatulul charming si mereu gata sa te ajute, Rina, prietena cea mai buna a lui Miku, si Jun, o fata pe care Sei o salveaza de la sinucidere si care aparent este ajutata sa isi depaseasca problemele de catre Miku si Sei.

Deci sunt putine personaje, jumatate din ele sunt de umplutura, insa e o umplutura agreabila, personajele reusesc sa isi croiasca un drum in poveste fara a o tine prea mult in loc.

Grafica:E prea cute ca sa nu iti placa, ochii aceia dulci a lui Miku, si Sei care e un yummy bishie, recunosc ca e personajul cel mai bine desenat din tot manga-ul, elementele de decor a paginilor sunt putine, dar merita remarcate, insa copertile sunt foarte greu de gasit, cu toate ca sunt reusite.

Am remarcat uniformele de la scoala de fete unde invata Miku, destul de originale, acel guler si acea panglica frumos asezata la gat.Si daca cumva o sa aveti senzatia ca Sei si Ryuu vin de la turnarea filmului ''Barbati in negru'' va inselati *laughs* costumele lor negre si cu cravata evident neagra le dau un farmec aparte.

Impresii generale:Un manga usor de citit, neincarcat cu melodrame inutile, o poveste de dragoste simpatica, insa din pacate nimic deosebit, prea putina atentie detaliilor, si actiunea care a bagat viteza 1 din primul capitol a tras in jos punctajul pe care urmeaza sa il dau.Insa totusi a fost o lectura placuta, apreciez simplitatea.Dar pentru ca manga-uri cu shinigami exista har domnului, se putea lucra mai bine la idea principala.

Nota:8.50/10 actiune grabita, originalitatea lasa de dorit, si totusi nu m-am plictisit citind acest manga.

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu