19 mai 2009

Marmalade Boy

Publicat de Tsume la 04:56

Titlu:Marmalade Boy
Mangaka:Watarau Yoshizumi
Volume:8 volume (Compler scanlat)
Gen: shoujo, romantic, comedy, slice of life, drama, school life

Povestea:Cand Miki Koshikawa afla ca parintii ei vor sa divorteze, isi da seama ca viata ei nu va fi la fel ca pana acum, insa cand afla ca parintii ei vor sa schimbe partenerii cu un alt cuplu pe care l-au cunoscut in vacanta lor in Hawaii atunci ea isi da seama trebuie ca negresit sa ii opreasca in a face ceva ce ea considera a fi o greseala imensa.

In seara cand cele doua familii trebuiau sa se intalneasca la cina la un restaurant Miki il intalneste pe baiatul familiei Matsuura, Yuu, care este de aceasi varsta cu ea.Initial ea credea ca Yuu este de aceasi parere ca si ea si va incerca la randul lui de ai convinge pe parintii lui ca cea ce fac este o greseala, insa acesta se dovedeste a fi foarte nepasator de cea ce se intampla in jurul lui.

Cei doi ajung sa se indragosteasca unul de altul, iar cele doua familii sa locuiasca inpreuna, ne este prezentata iubirea dintre cei doi, cu multe suisuri si coborasuri, multe personaje care ies in evidenta si influenteaza relatia celor doi in bine dar si in rau.
Este un manga in care personajele sunt foarte bine creionate, pana in cel mai mic detaliu, aproape ca fiecare personaj are stralucirea lui proprie, partea de romance e bine structurata, chiar daca povestea porneste de la un fapt original ai zice ca nu va fi cine stie ce.

Insa nu este asa, povestea se dezvolta foarte frumos pe parcurs, romanticul este combinat cu fazele comice, este un manga care starneste rasul, au fost cateva faze la care am pufnit pur si simplu in ras, subiectul prinde in multe capitole si o aliura dramatica, cum ar fi ultimul volum, stiind ca Yuu si Miki ar putea fi frati, si ca iubirea lor este interzisa, a diminuat partea comica foarte mult, insa ma tinut in suspas pana la ultima pagina din ultimul capitol.

Miki este pusa in dificultatea de a alege intre Yuu si Ginta, la inceput l-am considerat pe Ginta mai potrivit pentru ea, insa Yuu sa dovedit a fi cel care o merita cu adevarat pe Miki.
Ea, Miki, ca personaj este foarte...nu stiu cum sa ma exprim, este hiper, este funny, cute, cand e nevoie stie sa spuna ''stop'' nu putem zice ca in relatia ei cu Yuu este genul acela tipic de fetita shoujo (cred ca am facut pleonasm xD) pentru ca are in spate experienta cu Ginta, insa se lasa de multe ori purata de val si de acea ne da impresia ca este asa, insa aparentele inseala.

Multe personaje feminine cum ar fi Meiko, care este si personajul meu favorit, au si ele doua fete, la fel si Arimi, si de ce nu si Suzu, care e o ''pisica'' care se gudure pe langa tine si apoi te zgarie, numai D-zeu stie cat am blestemat eu prezenta ei in acest manga, insa ma bucur ca in final a realizat ca nu frumusetea face o relatie de dragoste, ci caracterul.

Sunt multe situatii care ar putea fi discutate pana dimineata, foarte interesant este si titlul manga-ului ''Marmalade'' vine de la marmelada, pentru ca Miki zicea odata ca marmelada e dulce acrisoara, la fel ca si Yuu si ''Boy'' se presupune a fi baiatul, cea ce este adevarat, Yuu este frumusel *rade* insa si dur uneori, si ma refer aici la glumitele lui nesarate pe seama lui Miki.

Grafica:Personajele sunt desenate atat de cute, cu ochii aceia de catelusi, incarcati, cu pupilele mari de sa te ineci in ele, mai ales la fete, insa e o grafica faina, foarte adaptata pentru acest gen, se vede ca Wataru Yoshizumi si-a creat propriul stil de desen.Ah da si hainele, hainele lui Miki sunt desenate modern si foarte dragute si atat de colorate, (ma refera aici la paginile colorate din manga).Uniformele au fost okay, dragute si simple.
Sa nu va asteptati la bishies care sa bantuie pe acolo, baietii sunt charming, insa nu sunt bishies, poate doar Satoshi, but hey, asta nu inseamna ca nu arata bine.

Impresii generale:Marmalade Boy este manga-ul meu preferat, am adorat povestea, personajele, comicul situatiei, its was sooo fun to read, m-am distrat de minune citind manga-ul, este plin de suisuri si coborasuri, si nu va luati dupa fazele de genu' ''e o telenovela'' that's bullshit, incercati sa il cititi open mined si nu cred ca veti fi dezamagiti.

Recunosc ca volumul 8 mi-a placut cel mai mult, cred ca a fost cel care ma tinut in suspans pana la capat, ma rodea curiozitatea cu privire la presupusa ''fraternitate'' (stiu ca suna rau) dintre Miki si Yuu, iar finalul asa cum ar trebui.

Nota:10/10 o poveste de dragoste delicioasa, multe faze comice, personaje yummy, ce mai vreti?

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu