9 mai 2010

Koko ni Iru yo!

Publicat de Anonim la 04:33

First of all, incep prin a-mi exprima regretele ca de vreo 2 luni n-am mai dat nici un semn de viata pe blog. Dar adevarul e ca nici nu am mai citit nimic. Dar nimic. Si am zis ca daca tot mi-am propus weekendul asta sa stau doar in fata PC’ului, sa fac ceva constructiv si sa o fac pe Tsume fericita. Grr.. chiar imi lipseau manga-urile.


Titlu: Koko ni Iru yo!

Manga-ka: Ema Tooyama

Gen: Romance, School, Shoujo

Volume: 5 [complet scanlat]

Poveste: This story, while it does have the annoying stereotypical "shy girl", is very touching and absolutely lovely! Da, dar mai mult primele 10-15 capitole. Ultimele sunt penibile, si vorbesc la cel mai propriu sens. Dar sa o luam cu inceputul. Sumino, grade 8, este genul acela de fata timida, careia ii este frica sa se bage in discutii cu alte persoane, considerandu-se inferioara. Si-a gasit insa refugiul in, ei bine, intr-un blog! Si asta e motivul principal pentru care trebuie sa cititi manga-ul asta, avand in vedere ca se devoreaza usor and stuff.

Cum se vede posesoarea unui telefon cu camera, face poze la tot ce e important pentru ea si posteaza pe blog. Timp de mai bine de un an, nu a primit nici un comentariu, dar continua sa posteze, scriindu-si off-urile si toate trairile acolo. Dupa acest mare interval de timp, primeste un comentariu de la BlackRabbit care ii spune ca ii urmareste blogul cam de o luna, si ca i se pare foarte interesanta povestea ei. Dupa ceva timp isi face aparitia si MegaPig si astfel se formeaza un cerc de prieteni restransi. Vedeti legatura? Asa cum si noi facem prin intermediul forumurilor, fara sa ne vedem neaparat fata in fata. E de-a dreptul emotionant!

In clasa din care facea parte, era vazuta ca o umbra. Nimeni nu ii stia numele si nici nu ii observau absenta daca nu era prezenta. Locul liber era, dar nici un elev nu stia cine sta acolo [culmea, nu?]. In colectivul ei, erau prezenti doi baieti, pentru un manga inocent erau destul de cute, care erau foarte apropiati. Se numeau Teru si Hinata. Intr-o zi, totul se shimba. Datorita sfaturilor date de BlackRabbit si MegaPig, Sumino incearca sa se schimbe, sa isi faca prieteni – pacat ca era naiva, poor girl – si astfel intra in vorbe cu niste tipe. Stiti voi, genul ala de fete rasfatate cum vezi prin manga-uri care se agata in grup de cei mai hot tipi si se transforma in terminatori cand alta fata se apropie de respectiv. Fetele astea o incuie pe micuta noastra eroina in clasa. Ea, incepe sa planga, sa bata cu pumnii in usa, dar nimic. Pana ce, tam tam tam, Hinata o gaseste! Si se comporta frumos cu ea, ii spune ca mereu a „vegheat-o” . Sumino ajunge acasa fericita, vorbeste cu iepurasul si purcelul pe blog [cuteeee] dar se ingrijoreaza: crede ca Hinata o vede ca pe o fetita fara aparare si ca considera ca e responsabilitatea lui sa aiba grija de copiii mici. Totusi, nu era adevarat. Hinata chiar o place pe fata asta.

Ajung prieteni, dar evident aici intra in actiune terminatorii. Eh, cam de aici se strica povestea. Fetele alea de care va spuneam mai sus incearca sa ii faca viata grea Suminei, si lanseaza ipoteza cum ca ea il obliga de fapt pe Hinata sa iasa cu ea. Toata lumea prin scoala o priveste urat pe fata si o obliga sa isi ceara „scuze” . Se trece peste asta [cititi ca sa aflati cum + alte detalii and stuff] dar apare alta problema: Hinata e gelos pe prietenii virtuali a lu’ Sumino si incearca sa o indeparteze de ei. Fata nu vrea in ruptul capului sa renunte la ei, doar au ajutat-o cu atat de multe, ba chiar face si papusi: un porc si un iepure ca sa ii aiba alaturi mereu.

Dar, cateva zile mai tarziu, BlackRabbit isi ia un ramas-bun brusc de la Sumino, care e total dezorientata si deprimata. Fiind mai atenta la niste reactii a lui Hinata, considera ca el este de fapt BlackRabbit, lucru care o framanta, ca doar ii spusese toate offurile. Totusi, se inseala, dar afla cine este de fapt acest personaj, iar eu evident nu o sa va spun. De aici se strica mai rau actiunea, pentru ca iese un love triangle intre Sumino, Hinata si Iepurele, care e adus in pragul ridicolului de sefa terminatorilor, care, ca sa fie si mai cliseic, marturiseste ca a facut toate astea pentru ca se simtea singura cand Hinata i-a fost furat, starnind mila lui Sumino si.. ajung BEST FRIENDS FOR EVER AND EVER!! Yeee, groaznic. Sunt niste pagini foarte funny in calitolul ala, sa fiti atenti la expresiile isterice de pe fetele personajelor.

In fine, totul e un happy ending in final..

Grafica: Nu are cine stie ce deosebit, da’ nici foarte rea nu poti sa zici ca e. Are intradevar niste pagini foarte cute. Scanlarea nu e nici ea foarte buna si asta accentueaza impresia de murdar, amestecat. Poate de-ar fi paginile mai curate din punctul asta de vedere ar fi ceva. Personajele nu sunt cine stie ce frumuseti, dar nici nu ar merge bagati baieti hot cu pachet de 6, avand in vedere ca nu e un manga gen Haou Airen, Kaikan Phrase si altele. Se citeste usor si nu te chinui sa intelegi pozele, care au o incadrare placuta. Ah, urasc sa comentez grafica unui manga.

Impresii generale: Asa cum am mai repetat, povestea cu blogul si prietenii online face toti banii. E mult mai emotionant decat iese din review, deci e un must read la capitolul asta. Pentru ca e ca viata noastra de acum, astia pasionati de bloguri, forumuri si altele. Se strica mult cand incepe Love Triangle’u ala, si toata povestea cu fetele care incearca sa ii desparta.. prea mult cliseu, chiar nu ma asteptam avand in vedere inceputul promitator. Finalul nu e nici el cine stie ce, tipic, previzibil, ma astepta, eram sigura de el. Posibil insa de gusturile fiecaruia..

Nota: 8/10

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu