18 aprilie 2010

Eien no With

Publicat de Rachel la 03:05


Nume: Eien no with
Manga-ka: Miyauchi Saya
Volume: 1 [complet]
Capitole: 3
Gen: Drama, Shoujo, Tragedy

Povestea: Cand compania oamenilor nu este atat de afectiva, si suficienta pentru un copil ai carui parintii sunt in permanenta prinsi in treburile lor, se intampla ca animalele sa ne fie singurii buni prieteni care ne mai raman.
Hitomi, la o varsta destul de frageda, intra in posesia unui caine labrador, numit tot de catre ea Eye, pe care trebuie sa-l ingrijeasca pana cand acesta avea sa intre in posesia unui om care are cu adevarat nevoie de el.

Adevaratul scop pentru care cainii labradori erau crescuti si dresati, era acela de a ajuta oamenii orbi sa se descurce mai usor. Asa ca, dupa cativa ani, Hitomi il va "darui" pe Eye unui tanar ca nu putea vedea, insa prezenta lui si dorul pe care i-l va purta vor lasa un semn in interiorul ei.

Iar, dupa o perioada , cei doi se revad, Hitomi putand sa-l imbratiseze din nou pe Eye. Insa in tot acest timp, relatia lor se deteriorase. De aici, lucrurile iau o intorsatura dramatica, si chiar tragica spre final.

Va sfatuiesc ca daca aveti sensibilitate la animale, sa nu citit. Sau daca o faceti, pregatiti-va sufleteste pentru asta. Este o poveste atat de trista, insa in acelasi timp realista. Nu genul de povestioara in care totul este perfect, si totul e bine cand se termina cu bine.

Desi cuprinde o multitudine de evenimente, este incadrat doar intr-un volum, iar actiunea este structurata in asa fel incat sa nu fie nici prea lalaita, dar nici mult prea grabita.
Ideea mi-a placut. Nu m-as fi gandit ca va continua asa, si mai ales, ca se va sfarsi astfel.

Grafica: Grafica este frumoasa. Nu exceleaza prin nimic, dar nici nu-ti displace. Personajele sunt simple, nu impopotonate, ceea ce creeaza o atmosfera placuta povestii. Artwork-uri sau elemente de decor, nu prea se gasesc, insa unui astfel de stil, nu ii sunt neaparat necesare.

Concluzii: Ca si Akkan Baby, este o poveste reusita, abordata asa cum trebuie, autoarea stiind sa se foloseasca de potentialul ei. In opinia mea, mi s-a parut ceva cu adevarat frumos, desi aici intervin gusturile fiecaruia. Nu imi este totul proaspat in minte, insa am scris parerea pe care o aveam despre manga imediat ce am terminat de citit. In ciuda finalului trist, care constituie intr-un fel si magia intregii actiuni, manga-ul are cu adevarat momente prfunde.

Nota: 10/10

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu