24 ianuarie 2010

The One

Publicat de Anonim la 01:13


Titlu: The One
Manga-ka: Nicky Lee
Volume: 10 [ongoing]
Capitole: Pana in prezent, 64
Gen: Comedy, Drama, Harem, Romance, Shoujo, Slice Of Life

Poveste: Cane Lee s-a nascut intr-o fashion family, mama ei fiind un model foarte cunoscut, la fel ca si tatal sau. Totusi, norocul nu a fost de partea acestei familii, asa ca, intr-un accident tragic, parintii lui Lee au decedat prin deces – logic.

Cum e si de asteptat, Lee nu agreaza prea tare aceasta lume a modei, fiind genul de fata des intalnita in shujo-uri – inocenta, atrasa de lucruriile spirituale and stuff. Reflecta o atractie deosebita pentru bunica ei, care a crescut-o de mica si la care tine mai ceva ca la ochii din cap. Totusi, matusa ei, sora mamei sale, care este agent de moda – si fost model – o convinge sa intre in aceasta lume.

Pe cand se plimba prin parc, cu o sacosa de portocale in mana, se impiedica si cade inaintea unui om al strazii – numa om al strazii nu era ala, manca-lar march de bunaciune ce era - . Ii spune acelui individ ca ea doreste sa devina model, insa strainul ii rade in fata. Acest lucru o ambitioneaza pe mica noastra eroina.

Ce am uitat sa precizez, este obsesia ei pentru Angus, obsesie pe care a capatat-o de la cea mai buna prietena a sa. Lanson Angus e un model super hot cu care ea crede ca are un poster in camera, pe care il admira zi de zi, noapte de noapte – aflati voi in manga ce era de fapt cu posterul asta.

Bunica ei, pe cand se intorcea de la cumparaturi, se impiedica si ea, fiind cu o greutate peste puterea ei in sacose. Culmea, cade chiar in fata acelui om al strazii de care va vorbeam eu. Il roaga sa o ajute sa ajunga acasa. El, cu reserve, accepta si o vede pe Lee, care il recunoaste. Ajung prieteni buni in scurtul interval pe care strainul il petrece in casa familiei Cane.

Cand Lee defila pe scena, intr-un fashion show, intr-o imbracaminte superba aratand mirific, se impiedica si cade. Acum fac o paranteza si zic ca pana si eu m-am rusinat cand am vazut-o cum cade, parka as fi fost eu in locul ei. Daar, cade exact in bratele lui Eros, fratele lui Angus – e o chestie foarte misto legat de Eros, dar o aflati voi citind.

Se intampla mai multe lucruri,, care te tin cu sufletul la gura, doar ca stric farmecul daca va povestesc eu chiar tot. Bunica fetei moare, iar ea devine foarte inchisa in ea. Ajunge insa un super-model cunoscut in Japonia, foarte celebru datorita look-ului pe care il abordeaza si a talentului sau innascut. Doreste insa sa se lanseze pe plan mondial, asa ca pleaca in New York, unde se intalneste cu gemenii, Angus si Eros, si leaga o relatie stransa cu unul din ei, doar ca are parte si de mari dezamagiri. Credeti-ma, stau cu sufletul la gura asteptand capitolul 65, avand in vedere ca 64 m-a bagat intr-un extraordinar suspans.

Grafica: Grafica mie mi s-a parut excelenta. Sunt cateva capitole in care scanlatul prost strica aspectul, dar asta na, se mai intampla. Eros si Angus sunt amandoi foarte hot, Lee este si ea frumoasa. Expresiiile fetei ei te dau pe spate si am cazut in ras isteric in anumite momente, mai ales cand plange – o sa vedeti ca are un fel de a plange care va face sa cadeti de pe scaun – norocosi sunt aia care au laptop si stau in pat. Fundaluul e bine realizat, detaliat, desi am intalnit si altceva mai bun. Are un aspect estetic, si face manga-ul usor de citit, fiind o placere sa il devorezi. Se putea si mai bine in anumite locuri, dar in mare am fost foarte multumita.

Concluzii: The One e un ongoing cunoscut, zic eu. Rare sunt exceptiile in care un cititor de manga nu a auzit macar o data de el. Eu zic ca merita citit. Povestea e bine inchegata si se vad schimbari mari in comportametul lui Lee, lucru care m-a surprins profound. Are si putin yaoi in el – vezi, Hun, ma gandesc si la tine – present in acel Side Story, despre mama si tatal lui Lee. Suspansul e la ordinea zilei, capitolele incheinduse mereu cu ceva ce te face sa citesti in continuare.

Nota: 10/10. Mie mi s-a parut bu n, depinde insa si de gusturi.

1 comentarii:

Miauti on 26 ianuarie 2010 la 03:32 spunea...

hi miau ! va urmaresc de 3 luni, aveti niste articole foarte bine scrise . Sa revenim la articol da este un manga destul de bun si bine creat dar sincer nu prea ma atrage din cauza ca are aceeasi poveste ca PK.

Ia ziceti o afiliere ?
Nume: Miauti
Link: http://miauti.blogspot.com/

Banner: 88 x 31
http://img218.imageshack.us/img218/8649/miauti.jpg

Despre;
Pai este un blog asemanator ca M-D (manga devils) adica ma ocup de articole manga, in echipa am doar pe mine.

Daca va intreseaza, dati un semn de viata in sectiunea CONTACT

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu