5 septembrie 2009

Hadashi de Bara wo Fume

Publicat de Lied-chan la 22:36


Titlu : HADASHI DE BARA WO FUME
Nume alternativ : Stepping on roses barefoot
Mangaka : Ueda Rinko
Volume : 4[ongoing]
Gen : Comedy, Drama, Historical, Romance, Shoujo

Poveste : Sumi Kitamura este o fata saraca care traieste in era Meiji.Pentru a-i face viata si mai grea,ea are 6 frati care nu au aceeasi legatura de sange cu ea si inca un frate mai mare,care a fugit din oras in incercarea de a scapa de datorii,lasand astfel datoriile pe capul lui Sumi.Eisuke,fratele mai mare,in loc de a aduce bani in casa,aduce si mai multi copii,desigur,lasandu-i in grija lui Sumi.Unul dintre copilasi se imbolnaveste si Sumi incearca sa-l duca la un spital,insa nimeni nu o accepta pentru faptul ca nu are bani destui.Disperata pentru ca starea copilului se inrautateste,cade la pamant si incepe sa planga.Un singur strain se opreste in fata ei si-i da o batista unde era o suma de bani,spunandu-i sa numai planga niciodata,pentru ca un zambet aduce mereu fericirea.
Eisuke fuge din nou,pentru ca se daduse la sotia celui caruia ii datora bani.Cel care trebuia sa ia bani de la fratele lui Sumi,vine furios si ia toti copii spunand ca-i va vinde in alte tari.Pentru a evita asta,Sumi spune ca-si va vinde corpul pentru 2 milioane de yeni si asta si face.Este aproape violata de un barbat de 50 de ani,care-i promite ca-i va da banii dupa,dar este salvata la timp de cineva.Acel strain ii da banii si o ia la el acasa,spunandu-i ca vrea sa fie sotia lui.Totusi,Souichirou ii spune ca nu o va iubii niciodata si ca nici ea nu trebuie sa se indragosteasca de el.Si astfel nunta are loc,pentru ca Souichirou sa primeasca mostenirea bunicului sau.
Spre mirarea lui Sumi,prietenul cel mai bun al lui Souichirou este chiar acel strain care se oprise sa o ajute,asta complica lucrurile si mai mult,pentru ca Nozomu devine obsedat de ea si chiar o rapeste la un moment dat.Sumi incearca sa-l trateze ca pe cel mai bun prieten al sotului ei,dar Nozomu merge mai departe.
Dupa ce este rapita de Nozomu si salvata de catre Souichirou,Sumi incearca sa se indeparteze de el si sa raceasca situatia.
Souichirou incepe si el sa roseasca cand o vede uneori pe Sumi,dar nu vrea sa admita asta...

Grafica : Stilul este dragut si simplu,lipsit de detalii incarcate ale fundalului.Personajele masculine sunt frumos conturate [asta-i partea cea mai importanta intr-un manga shoujo].Ce-mi place mie foarte mult sunt anumite scene cand sunt evidentiate foarte bine trasaturile ochiilor.

Impresii generale : Hadashi de Bara o Fume este o manga tipica Cenusareasa ,unde o fata saraca se casatoreste cu un "print".Totusi asta este mult mai interesanta."Printul " Souichirou este un barbat care se gandeste doar la status,putere si bani si o "cumpara" pe Sumi ,pentru ca are nevoie de Sumi pentru a mosteni averea bunicului.
Manga-ul are si putina comedie in el,spre exemplu cand Sumi este mirata de anumite situatii din societate si Souichirou ii zice ca o arunca in ocean.

Nota : 8/10,un manga care te tine totusi in suspans...Nu-i dau o nota mai mare,pentru ca este o poveste tipica,in care de cum incepi sa citesti,deja aflii cum se termina. xD

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu