8 iunie 2009

Ludwig Kakumei

Publicat de Tsume la 07:24

Titlu:Ludwig Kakumei
Mangaka:Kaori Yuuki
Volume:4 volume (Complet scanlat)
Gen:shoujo, comedy, horror, drama, mystery, romance, fantasy, adventure

Poveste:Printul Ludwig (zis Lui) este cu siguranta genul atipic al printului din povestile Fratilor Grimm, somat de catre tatal lui sa isi gaseasca cat mai repede o sotie, el porneste la drum prin taramul basmelor Fratilor Grimm, alaturi de servitorul lui credincios Willhelm.In drumul lui intalnesc diferite printese ca si:Alba ca Zapada, Frumoasa Adormita, Cenusareasa si multe alte eroine din povestile Fratilor Grimm.

Fieacare capitol are o poveste diferita, pe langa cele cu printese mai sunt si cele cu Scufita Rosie sau Hansel si Grettel.Stiu la ce va ganditi, ca e un shoujo siropos, plictisitor, de copilasi si ca Kaori Yuuki sa sucit, ei bine nu.

Ludwig Kakumei este defapt un manga care ironizeaza si inbunatateste povestile Fratilor Grimm, aici Alba ca Zapada e o printesa cu inima neagra si cu o minte bolnava, Scufita Rosie nu e o fetita dulce si nevinovata, povestea ei e una tragica iar Lisette (Scufita Rosie) ajunge sa isi ucida parintii din circumstante pe care le veti afla citind manga-ul.

Mai sunt o gramada de povesti, personajele sunt sick and twisted, Ludwig e o fire aroganta, sadica, e un afemeiat, si un personaj extrem de comic, nu e deloc genul printului din basme, insa e un personaj foarte complex, la prima vedere ai senzatia ca e un nenorocit care se uita numai dupa big boobs *laugh* insa de la capitolul cu Rapunzel firea lui ingaduitoare ii este aratata, Lui e un adevarat aventurier, nici eu nu stiu sa ii definesc bine caracterul.

Sa nu uitam si de Willhelm, care a fost alaturi de Lui mereu, inca din copilarie, si care era deasmenea un personaj comic, desi recunosc ca era destul de naiv.Sunt multe faze comice la care am ras cu lacrimi, veti avea parte de umor negru de calitate superioara.

Dorothea era in my opinion singura care se potrivea cu personalitatea lui Ludwig, pacat ca in final a ales doar sa il urmeze, singura printesa de care sa atasat in mod deosebit a fost Idike (Frumoasa Adormita) care a sperat mereu, ca daca Lui nu isi va gasi printesa se va intoarce la ea.

Sa pus un accent puternic si pe drama, care se inpletea foarte bine cu comedia, multe printese sfarsesc destul de tragic, cum a fost Maleen, Blanche (Alba ca Zapada) sau Albertina.Sau multe personaje au un trecut intunecat care este adus de fiecare data la suprafata de catre Ludwig care este un adevarat detectiv, intuitia lui si felul de a pune cap la cap lucrurile sunt uimitoare.

Grafica:Superba, stilul lui Kaori Yuuki e printre cele mai bune pe care le-am vazut, Ludwig e desenat in stil ''Visual Key'' cu trasaturi atragatoare, par lung, unghii negre, un adevarat bishie in varianta ghotica, printesele sunt desenate in general ca fiind atragatoare, frumoase, copertile deasemenea sunt superbe, paginile de intro sunt prea indetailate ca sa nu le admiri.
Nu prea veti avea parte de elemente de decor al paginilor, insa nici nu este nevoie, designul personajelor compenseaza totul.

Impresii generale:Nici nu ma asteptam la mai putin de la autoarea lui Angel Sanctuary, un manga cu adevarat fascinant, original as putea spune.Mi-a placut foarte mult, in mod normal este o parodie adresata povestirilor Fratilor Grimm insa dupa cum am mai spus este si o inbunatatire, povestile sunt mai aproape de realitate, mai crude, insa demne de a fi gustate.

Nota:10/10 il recomand oricui stie sa aprecieze un shuojo original.

1 comentarii:

Team My Ass on 10 iulie 2009 la 13:07 spunea...

Pe bune, imi plac gusturile tale.
Ludwig Revolution a fost cred ca unu' din cele mai geniale shojo-uri pe care le-am citit vreodata. In fine, asta vine de la o persoana care citeste, in general, shonen-uri, deci banuiesc ca nu se pune.
Totusi, din nou, prea putine capitole[yeah, 4 vlomues isn't enough for me]*sigh* ar fi fost genial sa se faca anime, macar un OVA acolo.

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu