8 noiembrie 2009

Ano Kado wa Magatta Tokoro

Publicat de Rachel la 07:34

Titlu: Ano Kado wa Magatta Tokoro
Manga-ka: Kawai Touko
Volume: 1
Capitole: 5 + extra story
Gen: Comedy, Yaoi, Romance, School Life

Povestea: Yuuya, un baiat de 16 ani, elev la liceu, se indragosteste de Kiriya-san, un barbat de 27 de ani, foarte sexy, frumos, dragut and so on. Il minte pe acesta, spunandu-i ca are 19 ani, doar pentru ca acesta sa-l accepte.
Nici Yuuya nu stia ce fel de relatie au, daca la mijloc este dragoste, desi un lucru este cert, pe care cred ca-l banuiti, sex exista.

Si relatia lor ciudata continua astfel, pana cand Kiriya-san are sa ii tina locul profesorului de matematica al lui Yuuya... cand acesta afla ce de fapt baiatul are numai 16 ani, este dispusa sa il ierte, insa nu vrea sa mai auda de el. Tipic, asa-i?

Dar cum deja cred ca stiti poezia pe de rost. Yuuya nu vrea sa renunte, asa ca incepe sa incerce sa-i castige inima lui Kiriya-san, lucru ce merge perfect pana cand un al treilea personaj apare. Si mai comun, asa-i? De aici, si dinc auza omamenilor ce intervi intre ei, fiindca o relatie intre un elev si un profesor nu este permisa, lucrurile urca si coboara, si tot asa.

Subiectul este deja mult prea des intalnit, relatie profesor-elev, ferita de ochii lumii. Kiriya are acel obicei, in unele momente este dragut si super cute, iar in altele face pe durul cu Yuuya, bineinteles, ca lumea sa nu afle. Este genul de persoana cu pretentii, iar baiatul este dispus sa faca orice pentru a cadea bine in ochii lui.

Si aici mai intervine problema ca Yuuya se considera o persoana matura, desi trebuie sa admita ca nu conteaza cat de mare pare, la corp, suflet si minte inca este un copil. Intr-un fel, manga-ul reflecta, ca s-o numesc asa, suirea la cer a unui copil... bine, sa nu credeti ca este o poveste plina de lacrimi, de replici siropoase, etc, si doar incercarea unui adolescent de a ajunge la punctele inalte ale unui adult, nimic mai mult.

De faze siropoase nu prea aveti parte, fiindca este un comedy, totul este mai mult prezentat intr-o maniera amuzanta. Sunt foarte putin momente de genul, mai mult prin ultimele 2 capitole.
Si nici sex sex sex nu este, imi pare rau sa va dezamagesc, fiindca nu este yaoi de-al lui Minami Haruka [o pomenesc fiindca este mangaka-ul meu preferat de hard yaoi...], pe ici pe colo, si nu arata mare lucru...

Grafica: eh, imi place grafica. imi place cum arata Yuuya, din aspectul sau reiese foarte bine ce fel de om este, un adolescent rebel, iar Kiriya numai profesor nu pare, desi este hot... Lipsesc art work-urile, insa imi place foarte mult coperta, si culorile ei :3.
Apar niste elemente de decor, atunci cand canta Yuuya la pian si il face pe sensei sa planga.... Si mai erau niste flori pe undeva, dar nu prea multe.
A da, si am pomenit ca Yuuya este hot?

Concluzii: Amuzant dar foarte comun, si ultimele capitole sunt grabite mult prea mult. Desi inca iubesc coperta si mai ales, il iubesc pe Yuuya.

Nota: 5.50/10...

0 comentarii:

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu